16 Random Facts About Me or the TMI Tag

June 14, 2015

A while back one of my blogger friends nominated me for the TMI tag. While it's usually made on video and I even tried to give it a try, it was pushed back an back on my schedule and now I've decided to put together two (three actually) posts, so you'd have something to read while I'm in London. To be honest, the video would have probably been about 45 minutes long, considering my habit of rambling. In this not-so-short text post I've included some things form the TMI tag, a few other random notes about me and lovely pictures by Anete Palmik which she took on our family photo session.
Let's go on then!

Veidi aega tagasi nomineeris Marili blogist Story Telling mind tegema videot teemal "Liiga palju informatsiooni" ehk siis TMI tag. Võtsin pikalt hoogu ja ühel hommikul isegi üritasin filmida, aga kuidagi vajus selle video tegemine ikka kaugemasse tulevikku. Nüüd mõtlesingi end kokku võtta ja panin kokku kaks (tegelikult kolm) postitust, et teil oleks mu Londonis oleku ajal ka midagi blogist lugeda. Olgem ausad, see video oleks olnud umbes 45 minutit pikk, arvestades minu harjumust arutult lobisema hakata. Allolevast mitte-väga-lakoonilisest loetelust leiate mõned TMI tagi küsimused, mõned niisama suvalised teadmised mu kohta ja Anete Palmiku tehtud ilusad pildid päevast, mil käisime temaga perepilti tegemas. 
Hakkame pihta! (Eestikeelne versioon on allpool.)



1. I'm not picky about any food. I eat everything from olives and pineapple to scallops and pickled mushrooms.
2. My biggest pet peeve that really drives me nuts is the sound of chewing. Either people chewing too loudly, too softly, too crunchily. Sometimes I'll even leave the room and come back when the person's finished eating.
3. One of my favourite places in Tallinn is Kumu art museum and my favourite floor is the classical Estonian art one.
4. My favourite body part is my back. For no particular reason, that's one bit of my body that I'm always content with.
5. I don't have any tattoos and my only piercing are in my ears. The thought of a tattoo is nice, but I've made a deal with myself that I won't ink my body unless I know for sure what and where I want.
6. One of my favourite quotes is by Robbie Williams from his song "Strong": "Life's too short to be afraid." I don't live by it too much (see the previous tattoo talk), but every once in a while it's nice to remind myself that I shouldn't over think stuff as much as I do.
7. My favourite piece of jewellery is a little pendant depicting Virgin Mary that I got from the Montserrat monastery in Spain. She's said to have appeared there and there's a little statue in honour of that. As a matter of that, I felt some kind of strong presence near the statue and at the church and I wanted to keep the feeling with me with something more than a postcard. I wear the pendant almost daily.
8. I have quite a few dream travel destinations, but I'd like to point out two: Narva and Japan. Narva is a little city in Eastern-Estonia where I have never been and this summer I plan to check that off my list. I've never been a huge fan of Japan, but it's been popping up on my favourite blogs and I'm starting to like it more and more.



9. One of the recent things that made me cry (in addition to those irrational emotional outbursts every once in a while), was a cute cat living in my neighbourhood. I see her quite often, but one day I decided to go closer and pet her too, as she's so fluffy and seems so soft. When I got closer, I realised that she's completely blind in one eye. Heartbreaking!
10. Speaking of cats, my family recently took one. We haven't had a pet for almost as long as I've been around and it's one big step. My mom's had the idea for a few years and me and my sister have always supported her, but it was my dad who needed persuading. Guess who's the biggest friend with the cat now? Of course my dad.
11. My biggest turn on is politeness. It may seem elementary that a boy opens the door for you or says please and thank you, but it's not so easy for everyone!
12. The thing with my favourite bands is that sometimes I feel like keeping them all to myself and sometimes I want to share the perfect music with the world. I'll share today and my top 3 (with very fine borders) is Hurts, Twenty One Pilots and Two Door Cinema Club. Feel free to Google their music.
13. I have two great fears - heights and failure. I like to overcome the first one by standing close to the edges on high places, with my knees trembling. But the second one is more abstract. I guess I'm so strict with myself that I'm so afraid of failing at something I do.
14. I don't like Primark. When I was in Barcelona, the shop got so overwhelming, it's all so cheap and stupid excuses like "But I couldn't get it so cheaply anywhere in Estonia" are easy to come. And then you have 60 euros worth of stuff in your big brown bag that you'll probably wear only a few times. Plus shopping there takes so much time that I'd rather spend it at a cool city looking at pretty buildings. Which is what I'll probably opt for in London.
15. I played badminton for seven years, but quit it when I finished high school. Right now I occasionally go to the gym, ride my bike or go running to keep fit, but I kind of miss the feeling of having "my own sport".
16. With a 99% certainty, I'm going to Utrecht in the Netherlands this fall for an exchange semester. So that's five months away from Tartu, my friends, family and boyfriend, but probably five months of awesomeness, becoming more independent and awesome!



1. Ei ole ühtegi toitu, millega ma pirtsutaksin. Söön kõike alates oliividest ja ananassist lõpetades merekarpide ja marineeritud seentega. 
2. Üks, mis mind täiesti endast välja ajab, on mälumise hääl. Ma lihtsalt vihkan seda, kui inimesed mäluvad liiga valjult, liialt krõmpsutades, liialt mätsutades. Mõnikord lähen selle pärast isegi toast välja, tegelen muude asjadega ning ootan, kuni mäluja oma toiduga hakkama saab.
3. Üks mu lemmikkohti Tallinnas on Kumu ning sealne lemmiksaal on klassikaline Eesti kunst. Köleri "Truu valvur" ja Toomas Vindi liblikad on mu lemmikud. 
4. Minu lemmikkehaosa on selg. Ei teagi miks, aga see on üks koht oma kehast, millega ma olen alati rahul.
5. Mul ei ole ühtegi tätoveeringut ning augud ainult kõrvades. Tätoveeringu peale olen mõelnud küll ja veel, aga otsustasin, et enne kui ei tea täiesti kindlalt, mida ja kuhu tahan, ei hakka midagi suvalist ka tegema. 
6. Üks mu lemmiktsitaate kuulub Robbie Williamsile laulust "Strong" -"Life's too short to be afraid." Kuigi ma liialt palju selle mõtte järgi ei ela (arvestades selle eelmise tattoo-punkti järgi), on tore seda kõhklevatel hetkedel endale meelde tuletada ja mõelda, et tegelikult ei peaks asjade üle nii palju põdema, kui ma seda teen. 
7. Mu lemmikehe on üks väike ripats, mille Hispaaniast ostsin. Käisime Montserrat kloostris, kus on väike Neitsi Maarja kuju, sest väidetavalt on ta end seal ilmutanud. Uskuge või mitte, aga kuju juures ja kirikus üldse oli väga omapärane aura, justkui kellegi kõrgema kohalolu. Suveniiripoes mõtlesingi, et tahan selle tunde enda jaoks talletada millegi enama kui postkaardiga. Nüüd kannan seda ripatsit pea iga päev kaelas.
8. Unistuste reisisihtkohti on mul mitu, kuid eriliselt tooksin välja kaks: Narva ja Jaapan. Kontrastsed küll, aga täiesti põhjendatud. Nimelt ei ole ma kunagi Narvas käinud ning mõtlesin, et sel suvel oleks õige aeg see trikk ära teha. Suur Jaapani sõber ei ole ma kunagi olnud, aga viimasel ajal olen seda oma lemmikblogides kohanud ja huvi Jaapani vastu aina kasvab.



9. Üks viimaseid asju, mis mind nutma ajas (lisaks ebaratsionaalsetele emotsioonipuhangutele), oli üks kass, keda oma Tartu kodukohas tihti näen. Ta on hästi ilus, paksu karvaga ja kuninglik. Ühel päeval mõtlesin, et lähen teen talle pai, mitte ei vaata ainult kaugelt ning avastasin, et ta on ühest silmast täiesti pime. Südantlõhestav hetk! 
10. Kassidest rääkides, siis minu pere võttis hiljuti endale kassi. Meil ei ole pea terve minu eluaja kodulooma olnud ja see kassivõtmine oli päris suur samm. Ema peas kasvas see plaan mitu aastat, mina ja õde olime ka poolt, kuid isa vajas "moosimist". Kes on nüüd kassiga suurim sõber? Isa loomulikult! 
11. Elementaarne viisakus on minu jaoks täielik turn on. Kui poiss teeb mulle ukse lahti, oskab öelda tänan-palun ja muu säärane, mis tundub enesestmõistetav, kuid ei ole seda paljude jaoks siiski. 
12. Lemmikbändidega on selline lugu, et mõnikord ma tahaksin neid kadedalt endale hoida ja teinekord jälle kogu maailmaga jagada. Väga ähmaste piiridega top 3 on Hurts, Twenty One Pilots ja Two Door Cinema Club. Guugeldage, Hurtsil tuli just uus lugu ja TOPil uus album. 
13. Mul on kaks suurt hirmu - kõrgus ja läbikukkumine. Kõrgusekartust meeldib mulle ületada ja värisevate jalgadega igasugustelt kõrgetelt rõdudelt alla vaadata. Läbikukkumine on abstraktsem. Vast olen enda suhtes nii nõudlik, et kõige rohkem kardan ebaõnnestuda ja seda hirmu niimoodi katse-eksituse meetodil ületada ei ole mul mingit soovi. 
14. Mulle ei meeldi Primark. Viimane kord Barcelonas käies tekkis seal selline rõve peataoleku tunne. Kõik on nii odav ja põhjendused nagu "Eestist ma ei saaks seda kindlalt sellise hinnaga" on kerged tulema. Ja siis on märkamatult arve kasvanud 60 euro suuruseks ja käes on suur pruun paberkott, täis riideid, mida kannad paar korda. Lisaks võtab selle läbikammimine nii palju aega, et parem vaataksin võõras linnas ilusaid maju. Mõtlen, et Londonis nii teengi. 
15. Mängisin kooli ajal seitse aastat sulgpalli, kuid gümnaasiumi lõppedes lõppes ka see. Nüüd käin aeg-ajalt jooksmas, suvel rattaga sõitmas ja talvel spordiklubis, aga tegelikult on mul täitsa kahju, et mul sellist "oma sporti" enam pole. 
16. 99% kindlusega lähen sügisel Hollandisse Utrechti vahetussemestrile. Ehk siis olen viis kuud eemal Tartust, oma perekonnast, sõpradest ja poiss-sõbrast, aga ilmselt on see väga lahedad viis kuud, mille jooksul arenen ise meeletult ja saan palju iseseisvamaks. 



dress- zara
photos- Anete Palmik Photography

8 comments :

  1. Nii ilusad pildid! Ja kui tavaliselt tunnen kohe Anete käekirja ära, siis nüüd millegipärast pidin vaatama, et hmmm, kes need pildid tegi.

    Ma ei tea kas see on minu "kiiks", aga mulle meeldivad inimesed, kes toiduga ei pirtsuta (ja toitu ei karda ehk on julged vähemalt proovima). Ok, omaette teema on see, kui inimene lihtsalt ei talu tervislikul põhjusel mingit toitu või on allergiline. Võib-olla on see jällegi mingi minu eelarvamus, aga need inimesed, kes on toidu osas väga valivad (ehk ei söö VÄGA paljusid asju, justnimelt pirtsutavad) on ka iseloomult pisut pirtsakad. Nii et võõras seltskonnas oskan toidu põhjal väga kiirelt inimese tüpaaži määrata. :D Kahjuks! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeje, tore et pildid meeldivad! Ja pirtsutamine on tõesti selline iseloomujoon, mis paraku kandub toidulaua äärest kaugemale.

      Delete
  2. Kusjuures päris mitmes punktis tundsin enda ära.
    Näiteks valjusti mälumine on ka minu jaoks üks kohutavamaid asju üldse ja ka ma lähen nii kaugele, et lahkun toast kui vähegi võimalik.
    Ka tätoveeringuga on mul samamoodi, et tahaks nagu hirmsasti midagi teha, aga tahaks, et see tähendaks mulle midagi olulist, mitte ei oleks mingi suvaline lilleke õlal.
    Lisaks veel viisakuse punkt ja see "oma sport".
    Ja mis kõige huvitavam, ka mina olen sügisel peaaegu 100% kindlusega vahetussemestrile minemas, küll mitte Hollandisse, vaid Hispaaniasse, aga siiski. :)
    Lõpuks mainin, et selliseid postitusi on vahelduseks alati tore lugeda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muide, ükspäev avastasin, et isegi mu kass mälub valjult! Aga soovin sulle vahetussemestriks edu ja proovin blogisse rohkem selliseid personaalseid lookesi tuua.

      Delete
  3. I was going to on a year abroad to the Netherlands when I was at uni. Long story short, it didn't happen and I was so disappointed. I'm happy that you're getting the chance so I can live it through you :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm so sorry to hear! I hope everything goes well for me, that I find a room and get a scholarship and you indeed get to live it through me!

      Delete
  4. Good luck for your exchange, you're gonna have a great time! :) xx

    Floralchaos

    ReplyDelete
    Replies
    1. I have to find somewhere to live first, but when that's settled, I'm sure I'll be very eager!

      Delete

Thank you for all of your sweet comments! :)