Visiting Ivo Nikkolo

January 11, 2013

This year seems to have started really well for my blog, because I had a first real (kind of) brand collaboration. Exactly a week ago I visited the Ivo Nikkolo offices, where I was greeted by racks of beautiful clothes from their spring/summer collection, all waiting for me to browse through them and pick my favourites. 
Ivo Nikkolo is one of the oldest fashion brands in Estonia, creating amazing clothes for women for over 16 years already. They have a very definite concept, which is very beautifully embodied in the newest collection also. The summer collection is very relaxed and ladylike, but at the same time giving a very strong statement. The colours and fabrics vary from intricate and detailed chiffon and to textured bright pink. With inspiration from Favela houses in Brazil, beautiful Estonian summer and of course the catwalk trends from big fashion weeks, Ivo Nikkolo has once again created a fabulous collection.
I was also lucky to try on a few pieces too. My absolute favourite was the light jacket/trenchcoat with the detailed collar. Everyone who reads this blog frequently enough, knows that I'm absolutely obsessed with collars and fun little details, so the fringe and gemstones on this particular item we're right up my alley!
To learn more about the flagship of Estonian fashion or fill your shopping bags with their winter collection (because the spring/summer one hasn't hit the stores yet!), head over to their homepage here!

See aasta on mu blogi jaoks päris hästi alanud, sest tegin esimest korda (mõnes mõttes) päriselt koostööd mõne brändiga. Nimelt täpselt nädal aega tagasi käisin Ivo Nikkolo peakorteris tutvumas nende uue kevad-suvise kollektsiooniga.
Kes on täielikult kivi all elanud ja asjast mitte midagi ei jaga, siis Ivo Nikkolo on üks vanimaid Eesti rõivatootjad, luues imelisi riideid juba üle 16 aasta. Neil on väga kindlalt välja kujunenud käekiri, mis kajastub võrratult ka uues kollektsioonis. Selleaastane suvekollektioon on ühest küljest väga rahulik ja tasakaalustatud, samas jõuline ja erk. Värvid ja kangad varieeruvad samuti õrnast pitsist silmapaistva fuksiaroosani. Kollektsiooni on inspireerinud Favela majad Brasiilias, imeline eesti suvi (õrnad kleidid ja pluusid oleks nagu loodud suvisteks jalutuskäikudeks Haapsalu promenaadil) ja loomulikult väikesed mõjutused suurtelt moenädalatelt.
Mul oli tore võimalus oma lemmikuid ka proovida! Ma olin täiesti pahviks löödud sellest võrratust jakist! Kes seda blogi vähegi järjepidevalt loeb, see teab, et minu suur nõrkus on kraed ja toredad väikesed detailid ning see kevadmantel oli absoluutselt minu tassike teed. 
Et lähemalt Ivo Nikkologa tutvust teha või hankida veel viimaseid esemeid nende talvekollektsioonist (sest suvine ei ole veel müügilgi!), siis seadke oma sammud (klikid?) nende veebipoodi siin või külastage lähimat päris-poodi!

1 comment :

  1. please check out my blog :) I really want more people to see it :) thanks! http://prettylildolls.blogspot.ca/

    ReplyDelete

Thank you for all of your sweet comments! :)