7 Marketing Tips For Kick-Ass Blog Content

October 01, 2015

Although back in Estonia I'm a journalism student, then here in Utrecht, my curriculum is more communication-based and a lot of it has to do with marketing. My favourite course is Content Marketing, after each lecture and tutorial I'm feeling really inspired, especially blog-wise. I feel that during the classes, I keep my blog in mind at all times, even though we're talking about corporate marketing, and I like to translate everything I've learnt into blogging. 
In one of the first lectures we discussed seven guiding principles for content, which are basically just different things to keep in mind, when you're creating something and you want it to stand out and be relevant. So I decided not to be greedy and share those seven tips with you.  I hope you're feeling as #motivated, #inspired and #empowered as I did and go into the weekend with your heads full of bright ideas! Oh, and do let me know if you would enjoy these kinds of posts in the future too, I'd love to share my studies with you!

Kuigi Eestis õpin ma peaerialana ajakirjandust, siis vahetussemestriks valisin ma pigem kommunikatsiooniained ja keskendun praegu peamiselt turundusele. Mu lemmikaine on sisuturundus - pärast igat loengut ja seminari olen nii totaalselt blogimisindu täis. Üritan loengutes kogu aeg blogi kuskil kuklas hoida ning kuigi aine on peamiselt seotud firmade ja toodete turundamisega, proovin kõik kuuldu ja kirjapandu blogimaailma ümber teisendada.
Ühes loengus rääkisime seitsmest põhimõttest, mida turundussisu luues silmas pidada ning tegelikult on need lihtsalt asjad, mille üle mõelda, kui näiteks blogipostitust kirjutad ja tahad, et see silma paistaks ja lugejaid kaasa haaraks. Mõtlesin, et tahan neid seitset põhimõtet kindlasti teiega ka jagada, ma pole ju mingi kade tüdruk. Loodan, et pärast selle pika postituse lugemist olete sama #motiveeritud, #inspireeritud ja indu täis kui mina ja võtate nädalavahetuse vastu mõtetest tulvil peaga! Ja kindlasti jätke kommentaar ning andke teada, kas teile sellised postitused üldse meeldiksid, sest mulle küll väga meeldiks koolis õpitut ka teiega jagada! 
(Eestikeelse teksti leiate altpoolt!)


1. Put your readers first


It's actually a corporate mindset of the client being the king and as a blogger you're naturally expected to be a bit self-centered and give your own opinion on things, but nobody wants to read something self-obsessed. Think of what your readers might want to know about you, your day, or your outfit and talk to them like you would with a friend. Feel free to ask what they like and prefer, so you know that you're writing something that people want to read.

2. Help, not sell


This is important, guys. The key to the ongoing debate about sponsored posts and their honesty lies here. If you're getting paid for a post, make it matter. Don't try to blatantly advertise whatever you're supposed to advertise, but make your readers interested in it, make them care. Got a new face cream? Don't just say how great it is, but explain why it is great for people with the same skin type as yours. Make your readers interested in your advice.


3. Give your knowledge away


Sharing your knowledge of a certain field builds trust with your readers, they can rely on you in the future. As with real friendships, sharing something valuable, something only you know, can create a trusting relationship. That's why all those people go back to the same beauty bloggers if they need advice - that's because the readers know that the person on the other side of the screen can be trusted. Also, sharing your own take on things can make you pretty damn unique and make you stand out in the crowded world of blogging. 


4. Think niche 


You really can't be a beauty-, lifestyle-, fashion- and foodblogger at the same. Or if you want to, you really need to find a specific topic to bring all those together. You should find that one aspect about yourself and your blog that makes you different from the others and build your content around that. Think of who your readers are, create a stereotype for your average reader and target your content towards them. For example, if most of your readers are university students, don't go around showing them Céline bags, because they just probably can't afford them. 


5. Tell a good story


People remember good stories, not just bits of information thrown at them. Don't just tell any story, tell your story, be it with pictures, words or video. Put some thought into what you're sharing, especially if you want other people to read it. Think of your favourite blogs, scroll through a few of the first pages and chances are, that you'll notice small stories there. One of my favourite storytellers in the Estonian blogging scene are Stella from Stellarium and Teele M. Stella really paints a picture with her words, Teele has those gorgeous images that only need a few words to accompany them. 


6. Commit to quality


Remember, that when someone reads your blog, you're taking a bit of their time away, so what they're seeing, has to be good. Keep in mind, that someone might be on your site for the first time ever, so each of your posts has to be good enough to lure them back to your blog. Quality doesn't even have to mean great pictures or novel-worthy writing, it has to be engaging. Marketing and sharing is one thing, but if your posts are good enough, then that itself does the work. 


7. Write from the heart


This one's pretty self-explanatory, but also the one I often tend to forget. There's so many bloggers whose writing I enjoy and envy, but whenever I try to copy that, it comes out as something senseless and awkward. When I write as I naturally would, I tend to have much better texts. My favourite posts on my own blog are the ones, where I've really wanted to share something with you guys, for example this one about butts or this recent outfit post from summery Toila and that passion is what makes the difference.

I also want to point out that this post isn't pure gold and of course I'm not telling anyone how they should blog. Everyone can do what they want, but I just felt that from a marketing point of view, those seven principles are really useful. Those who wanted, just got a free lesson in marketing! 


1. Lugeja on kuningas


Just nagu äris on klient kuningas, on blogibisnessis lugeja kuningas. Tõsi, blogijad on kõik isikupärased ja loomulikult on lubatud mõningane enesekesksus, aga keegi ei taha ju lugeda midagi tohutult isekat. Mõtle hoopis, mida su lugejad tahaksid sinu, sinu riietuse või päeva kohta teada. Hea mõte on ka küsida, mida su blogi jälgijad parema meelega lugeda tahaksid - nii võid kindel olla, et sinu kirjatükid ei jää internetiõhku rippuma. 

2. Ära müü, vaid aita


See on üks väga oluline punkt. Viimasel ajal on nii palju juttu olnud spondeeritud postitustest ning see punkt on võti probleemi lahendamiseks. Kui keegi sulle juba blogimise eest maksab, siis tee see postitus oluliseks. Ära tee sisutühja reklaami, aga pane oma lugejad huvituma ja hoolima. Said testimiseks uue näokreemi? Ära lihtsalt kirjuta, kui hea see on, aga räägi miks see just sinu nahatüübiga inimestele hästi sobib. 

3. Jaga oma teadmisi


Kui jagad oma teadmisi mingi kindla eluala kohta, kasvatad usaldust ning võid kindel olla, et lugejad toetuvad sinu blogile ka tulevikus. Nagu päris sõprussuhetega, siis aitab ka blogimiseks millegi ainuomase, millegi ainult sulle teadaoleva jagamine suhet tugevamaks kasvatada. Eks sellepärast lähevadki inimesed samade ilublogijate juurde aina tagasi, kui neil vähegi nõu on vaja - nad teavad, et inimest teisel pool ekraani saab usaldada. Lisaks teeb enda vaatenurga jagamine sind täitsa eriliseks ja aitab "karmis blogimaailmas" silma paista. 

4. Leia oma nišš


Keegi ei saa ju olla samal ajal ilu-, elustiili-, moe- ja toidublogija? Või kui saabki, siis peab leidma mõne väga kindla teema, mis kõik need omavahel ühendaks. Ürita hoopis leida mingi aspekt oma elust või blogimisteemast, mis on sulle omane ja ehita blogi sisu selle ümber. Näiteks meeldib mulle väga, et igast Marili blogipostitusest õhkub tema armastust kristallidemaailma ja esoteerika vastu, isegi tavalistest riietusepiltidest; ja kes veel ei tea sellist blogi nagu Sekkarileiud, siis seal on kõik outfitid kaltsukatest leitud riietest kokku pandud. Geniaalne ju!

5. Jutusta hea lugu


Inimesed mäletavad häid lugusid, mitte suvalisi infokilde. Mõtle läbi, miks sa jagad oma blogis just neid pilte, videoid või teksti ning kui vaja, tee asi sujuvamaks. Räägi oma lugu, mis seob sind nende asjadega, mida sa blogis jagad. Keri läbi mõned leheküljed oma lemmikblogides ja ma olen kindel, et hakkad sealt väikesed lugusid avastama. Eesti blogimaastiku parimad loojutustajad on minu arvates Stella blogist Stellarium ja Teele M. Stella tõepoolest värvib oma sõnadega terved maailmad kokku, Teele imekaunite piltide juurde on aga vaja vaid paari sõna. 

6. Pühendu kvaliteedile


Pea meeles, et iga kord, kui keegi sinu blogi loeb, röövid sa ta päevast mingi osa aega. Aeg on oluline ja sellepärast peab sinu blogi sisu, mis seda aega röövib, olema aja vääriline. Keegi võib sattuda igal hetkel su blogisse esimest korda, seega peab iga postitus olema piisavalt hea, et neid tagasi meelitada. Kvaliteet ei pruugi üleüldse tähendada perfektselt kokku pandud pilte või romaaniauhinna väärilist sõnaseadmist, kvaliteet on see, mis haarab lugejat. Turundus ja jagamine on üks asi, aga kui su postitused on piisavalt head, turundab blogi end ise. 

7. Kirjuta südamest


Siin ei peaks mingit lahtiseletamist olemagi, aga just seda punkti kipun ma tihti unustama. Mul on mitu lemmikblogijat, kelle kirjutamisstiili ma naudin ja kadestan, aga iga kord, kui üritan seda jäljendada, on kirjas mingi seosetu ja kohmakas tekst. Kui ma kirjutan aga nii, nagu ma ise kirjutaksin, tulevad välja postitused, millega olen rahul. Minu lemmikud enda blogis on üleüldse sellised postitused, mida olen lihtsalt tahtnud väga teiega jagada, näiteks see postitus pepudest või see hiljutine riietus suvisest Toilast

Tahaksin lõpetuseks veel öelda, et see postitus ei ole loomulikult puhas kuld ja ei õpeta kedagi blogima. Igaüks võib ju teha seda, mida ta tahab, aga just blogi turundamise ja arenemise osas tundusid need seitse põhimõtet mulle väga kasulikud. Kes tahtis, sai tasuta turundusloengu!

7 comments :

  1. Väga hea postitus, Piia! Pai ja kiitus Sulle, et nii asjalikud punktid (ja veel kahes keeles!) oled kirja saanud ja seda kõike ka teistega nõus jagama olid (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Merlin! Jagamistväärt asju olen veidi veel õppinud ;)

      Delete
  2. Kiidan ka, et väga hea postitus! :) Esimesele punktile vaidleksin küll tsipakene vastu. Minu jaoks ei saa lugeja olla kuningas, sest blogi tuleb pidada ennekõike ikkagi enda, mitte teiste jaoks, ja kui hakata peamiselt lähtuma sellest, mida teised sooviksid näha/lugeda, kaob teatud võlu asjast ära.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh! Selle punkti üle juurdlesin ise ka ja otsustasin ta lõpuks sisse jätta, sest mis oleks üks (edukas) blogi ilma asjast huvitatud lugejateta.
      Loomulikult on blogijal rohkem vabadust asjad enda ümber keerlema panna, kui mõnel firmal.

      Delete
  3. Nii tore on kakaod juua ja avastada keset kirjatükki, et Sulle tehakse ilus kompliment. Mis viga nii nädalavahetusele vastu minna. Tore, et Sa tood välja erinevaid teemasid, mis peaksid küll aitama kõigil blogijatel korraks endasse vaadata. Aitäh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh ja palun. Ja tore kuulda, et su reedese päeva rõõmsamaks tegin.

      Delete

Thank you for all of your sweet comments! :)