7 Ways To Come Up With Blog Post Ideas

October 21, 2015

Who doesn't love free education right? As a follow up to my first marketing-themed post, where I shared tips for creating kick-ass blog content (as heard in my Content Marketing lecture here at Hogeschool Utrecht), I am bringing you more marketing tips that I kind of took over into the blogging world again. Originally the lecture was about creating ideas for corporate marketing purposes, but blogging is pretty damn similar and the key principles definitely translate well. Here we go!

Kellele siis tasuta saadud haridus ei meeldiks? Jätkuna oma esimesele turundusteemalisele postitusele, milles rääkisin ägeda blogisisu kirjutamisest (ehk tõin teieni ühe Hollandi kooli sisuturunduse loengu), panin kokku uue superkasuliku postituse. Loeng, millest ma nipid blogimaailma näppasin, oli tegelikult ikkagi sellest, kuidas ettevõtete turundamisel sisu luua ja selleks ideid saada, aga blogimine on sellega ikkagi vägagi sarnane. Hakkame pihta! (Eestikeelne tekst on allpool.)


1. Listen to your audience


It's your blog after all and you should definitely write whatever you want, but when your head is as empty as Santa's bag on Christmas morning, then why not ask your readers for advice? Whether it's ending a post with a friendly "So would you like to hear more about my shopping trip/art course/dog's everyday life?" or even going as far as creating a Surveymonkey questionnaire, you might get some answers from your trusty readers that provide you with ideas you might never have thought of. There's also the fancy schmancy stuff like Google Trends to see what people around the world are eagerly googling right now or Google Analytics to see which topics bring the most traffic to your blog.

2. Research and read


In the real world it might seem like a taunting grown-up task with lots of numbers and spreadsheets, but in the simple world of blogging it's simply reading the blogs you love the most (and maybe discovering a few new ones!) and who doesn't need an excuse to do that! If you want to put more effort in, keep a notebook by your side, while you're lying on the couch in your comfy clothes, and note down every spark of idea you have. They might seem like total crap at first, but when the blogger's block hits, you'll thank yourself. The more you research, the more you read and the more information (and ideas!) you get. Just remember that there's nothing new in the world, so go on and steal those ideas! (As naughty as it sounds...)

3. Interview


An interview itself is good content - whether it's someone from the fashion industry whose creations you love or talking to your mother about her baking tips and sharing those with your readers. Interviewing might also just mean chatting with other bloggers over a cup of sweet chai latte and brainstorming ideas together. Again, who doesn't need an excuse to do that?

4. Survey 


We come back to talking to your readers and getting something valuable from it. Let's say you've posted a restaurant review and ask your readers what their favourite restaurants in that town are. Et voilà, there's your next post - "The 5 Restaurants In Some Town That My Readers Recommend". Or ask the same things from a few people representing a group of similar interests (bloggers, moms, toddlers, policemen) and gather their answers to a post. That's a fair bit of journalistic effort, but who wouldn't love a post titled "What 5-Year-Olds Think About My Outfit"?

5. Reproduce


If you can borrow post ideas from others, you can definitely rewrite your own posts! Your last "What's In My Bag" post was way back in 2013, when you couldn't get that stupid fox song out of your head and North West was just a point of the compass? Surely you have new favourites by now (and a new bag!)? You decided to film a haul video and post it on your blog? Why not take pictures too and keep the video simply on Youtube and use the pictures for your blog? (This is actually called transmedia marketing and it's very on trend, if I may say so.)

6. Plan ahead


OK, this is my own addition to the equation, but I've learnt that if I keep a secret stash of ideas either in my notebook or the sticky notes on my computer, I tend to have something to fall back on. Even though I like to stay true to my routine of outfit posts, I can imagine needing those little ideas in the coming weeks, because the weather forecast is not very blogger friendly. (So instead of an outfit post, it will be a "My Favourite Things To Do When It's Raining For The Fifth Day In A Row"?)

7. Guest blogging and collaborations


When you've desperately out of ideas and none of the previous points helped, then reach out to fellow bloggers and offer them the chance to feature on your blog! I did it in 2012, asking Evamaria and Sian to send a post to me, so I could schedule it for when I was on holiday and still have content on my blog. And this is way underrated these days! Or you know, learn from the great stars on Youtube and collaborate with other bloggers. Do an outfit post together, ask another redhead what their favourite haircare products are to compare them to yours or invite another dog-owner out for a play date (provided you also have a dog). Simple as that!

I hope your heads are bursting with ideas and you diligently kept your notebooks by your side to write down all the little thoughts you had! I'm in exam mode now and then I have a week of vacation, but when the new courses start, I'll definitely bring some more wisdom to you!


1. Kuula oma publikut


Igaühe blogi on täpselt tema enda nägu ja kindlasti peaks kirjutama kõigest sellest, millest parasjagu ise kirjutada tahad, aga kui pea on tühjem kui jõuluvana kingikott 24. detsembri õhtul, siis miks mitte küsida blogilugejatelt nõu? Lõpeta näiteks postitus sõbraliku küsimusega stiilis "Kas tahaksite kuulda rohkem minu viimastest ostudest/joonistamiskursusest/koera igapäevaelust?" või tee kasvõi Surveymonkeyga põhjalik küsimustik. Võid kindel olla, et lugejate vastustest saad mõned sellised ideed, mille peale ise lihtsalt ei oleks tulnud. Siis on muidugi olemas igasugused uhkemad tööriistad nagu Google Trends, millega saad täpselt teada, mida inimesed parasjagu kõige rohkem guugeldavad või Google Analytics, mis aitab teada saada, mis teemad on sinu blogis kõige populaarsemad olnud. 

2. Uuri ja loe


Päriselus meenutab iga uurimistöö lähenevat bakatööd (mille pärast ma olen tegelikult suhteliselt elevil), palju numbreid ja tabeleid, aga blogielus on taustauuring lihtne ja labane lemmikblogide lugemine ja kes siis selleks head ettekäänet ei vajaks! Kui tahad ikkagi tähtsama näo pähe teha, siis võid diivanil pusa sees lösutades enda kõrvale märkmiku ja pastaka võtta ja kõik ideepojad kohe üles kirjutada. Alguses võib mõni idee tunduda eriti jama, aga kui ikka pea täiesti tühi on, tänad end lõpuks. Mida rohkem loed, seda rohkem informatsiooni ja ideid saad. Ja pea meeles, et mitte miski siin maailmas ei ole uus ega ainulaadne, nii et ole lahke ja tee täpselt samasugune postitus nagu kellelgi teisel, kui sul selleks mahti on. Ideedevargus kõlab eriti karmilt, aga ma olen kindel, et kasvõi selliseid postitusi nagu see siin, on olemas vähemalt sada tükki. 

3. Intervjueeri


Ühest mõnusast intervjuust saad juba iseenesest hea postituse - olgu selleks siis mõni kohalik moetegelane, kelle loomingut sa imetled või lihtsalt vestlus emaga tema kokkamisnippidest, mida tahad oma lugejatega jagada. Intervjueerimine võib kaudselt tähendada ka seda, et saad mõne sõbraga kohvikus kokku, sööd kooki ja muu seas mõtlete ka blogimisteemasid välja. Jällegi, kellel siis kohvikuskäimiseks ettekäänet vaja poleks? 

4. Küsitle


Oleme jälle ringiga tagasi lugejatega rääkimise juures, sest sellest vestlusest on alati midagi kasulikku kõrva taha panna. Ütleme, et postitasid loo oma restoraniskäigust ja küsid lugejatelt, mis on nende lemmikud söögikohas selles linnas. Ja seal on sinu järgmine postitus - "5 restorani selles linnas, mida minu lugejad soovitavad". Või siis vali mõni rühm, mis omaks mingit sarnast tunnust (blogijad, emad, lasteaialapsed, politseinikud), küsi neilt rodu küsimusi ja siis kogu nende vastused blogipostituseks. See viis nõuab juba omajagu ajakirjanikutööd, aga kellele ei meeldiks lugeda postitust pealkirjaga "Mida viieaastased poisid minu riietusest arvavad"?

5. Korda ennast


Kui juba teistelt võib postituseideid laenata, võid enda omasid ka uuesti kirjutada! Tegid oma eelmise "Mis mu kotis on?" postituse siis, kui kõik kuulasid millegipärast Ylvise lugu "The Fox" ja Piia kolis Tartusse? Kindlalt on sul nüüdseks uued lemmikud ja uus käekott? Filmisid blogi jaoks šoppamisvideo, aga mis oleks, kui paneksid video ainult Youtube'i ja teeksid blogisse eraldi pildid? (See on tegelikult vägagi trendikas asi, mida teha, muideks.)

6. Planeeri


See on tegelikult minu lisand siia võrrandisse, aga ma olen aru saanud, et kui ma kirjutan mõned äkitsi ilmunud ideed märkmikusse või arvutiekraanile märkmepaberile üles, siis on mul kindlasti midagi blogisse postitada. Kuigi mulle meeldib truuks jääda oma riietusepostituste rutiinile, siis on mul tunne, et neid värskeid ideid läheb juba järgmistel nädalatel vaja, sest ilmateade ei ole üldsegi blogimissõbralik. (Ehk siis outfiti asemel oodake postitust "Minu lemmikasjad, mida teha, kui õues sajab juba viiendat päeva järjest".)

7. Külalisblogijad ja koostöö teistega


Kui ikka mitte ühtegi ideed ei ole ja isegi need eelnevad kuus punkti kuidagi ei aidanud, siis tuleb teistelt blogijatelt abi paluda ja küsida, kas nad ei tahaks sinu blogisse külalispostitust teha. Mina tegin seda ammu aastal 2012, kui palusin Evamarial ja Sianil mõnest minu riietusest inspireerituna postitus kokku panna. Olin ise reisil ja ei tahtnud, et blogi tühjana seisaks. Ja see meetod on praegu kuidagi väga soiku vajunud! Muidugi võib õppida ka über-edukatelt youtuberitelt ja lihtsalt koostööpostitusi teha. Võta näiteks blogisõber kampa ja tehke ühine riietusepostitus (nagu Meryl ja Kätriin!), küsi sõbralt punapealt, mis on tema lemmikjuuksehooldusvahendid ja võrdle neid enda omadega või võta ühendust teise koeraomanikuga ja viige oma koerad koos mängima. Nii lihtne ongi! 

Loodan, et teie pead on ka ideedest plahvatamas ja hoidsite ikka korralikult märkmikud käepärast, et kõik väikesedki ideed üles kirjutada. Mul on praegu eksamiteks valmistumise aeg ja siis vaheajanädal, aga kui uued ained algavad, siis toon kindlasti veel tarkust teieni! 

4 comments :

  1. Just avastasin, et su blogi algusajad on minu jaoks tume maa - leidsin endale täna õhtuseks beebi tuttu panemise ajaks lugemisvara :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo, tore kuulda! Aga samas, ei tea, kas on vajagi neid vanu asju lugeda... :D

      Delete

Thank you for all of your sweet comments! :)