What I Like About Autumn

November 20, 2015

Although it's already mid-November, I like to think it's still autumn. Being a Northern-European girl, winter starts with the first snow and if there's no snow, then it's just autumn all around. You should also know that this is my least favourite season. It only gets colder and darker, wind and rain are nowhere as nice as in summer, Halloween is over-rated and Christmas is still far away. Nevertheless, I decided to bring to you my very first Autumn Favourites post, including all the nice (physical) things I actually like about this season (because you can't really do a flat lay of snuggles or photograph good excuses for staying in). 

Kuigi november on omadega juba poole peale jõudnud, siis minu jaoks tundub ikka, et õues on sügis. Kui ikka lumi maas ei ole, pole õige talv ka ja kui lund ei tulegi, siis ongi üks pikk ja õnnetu sügis. See on ühtlasi ka aastaaeg, mis meeldib mulle kõige vähem. Ilm läheb aina külmemaks ja valgust on aina vähem, tuul ja vihm pole pooltki nii lõbusad kui suvel, Halloween on üks imelik kommertspüha ja jõuludeni on liiga pikk aeg, et end elevusse ajada. Kuigi mulle sügis väga ei meeldi, toon teieni oma blogiajaloo esimese sügislemmikute postituse, kuhu haarasin igasugused (käegakatsutavad) asjad, mis mulle selle kõleda aastaaja juures meeldivad (sest teki sees kaisutamist ja häid vabandusi, miks mitte välja minna ei saa ju kuidagi pildistada). 


First, onto some make-up! When it's darker outside, I feel like adding a bit more drama myself, be it with plum-toned lipstick, so-dark-that-it's-almost-black nail polish or just my usual resting b-face. ("Why are you so serious?" - "Because it's absolutely miserable outside and smiling about it would just feel wrong.") 
Although I have a really nice dark red lipstick from Lumene, which I featured in my favourite lipstick post way back in spring, then recently I've turned to the purple-y Rimmel Kate Moss one in tone 30 and Sleek's True Colour lippie in Vamp, which is super-matte and really gives me the vampire look. And what's more dramatic than looking like a Twilight character, right? 
Here in the Netherlands I've also discovered a go-to store for all things cheap beauty wise. It's called Hema and it's a dreamland. My shimmery green nail polish is from there and also, as a result of watching one too many Zoella's vlogs, I decided to experiment a little with creamy brown eyeshadow. I've never been the kind for heavy eye make-up, so wearing a bit of this and drawing a cat-eye makes me feel like I've put such a big effort in! So if anyone would want to point me in the direction of how to do a nice autumnal lid, I would not turn you down.

Kõigepealt meigiasjade juurde! Kui õues on pimedam, meeldib mulle ka pisut dramaatilisem olla, kas siis küpsete ploomide karva huulepulgaga, nii-tume-et-see-on-peaaegu-must küünelakki kandes või lihtsalt oma tavapärast tõsist näoilmet harrastades. ("Miks sa nii tõsine oled, Piia?" - "Sest ilm on juba viiendat päeva kohutav ja sealjuures naeratamine tundub kuidagi kohatu.")
Kuigi mul on üks imeilus tumepunane Lumene huulepulk, millest ma kunagi kevadel ühes lemmikhuuletoonide postituses rääkisin, siis viimasel ajal valin huuletele kas pisut lillaka Rimmel Kate Moss värvi toonis 30 või Sleeki True Colour huulepulga, millel on sobivalt nimeks Vamp. See viimane on eriti matt ja mitu kihti huulepulka jääbki täpselt nii tume, et end vampiirina tunda. 
Siin Hollandis olen avastanud ühe poe, mis on mu esimene peatus, kui tahan osta taskukohast kosmeetikat, mõne ilusa tassi või märkmiku. Selle nimi on Hema ja see on imeline. Pildilolev säravroheline küünelakk on just sealt pärit ning kuna ma olen vaadanud võib-olla natuke liiga palju Zoella videoid, tahtsin endale proovimiseks osta ka kreemja pruunika lauvärvi. Mulle pole küll kunagi tugev silmameik meeldinud ning kui panen laugudele natuke seda kreemvärvi ja joonistan veel kassisilma ka, siis tunnen end superüleslöödult. Et kui keegi tahab nõu anda, kuidas lihtsa vaevaga ilusat silmameiki teha, siis ega ma teid ära ei ajaks. 



On to the practicalities and all the cosy stuff that autumn is actually all about. Stuff, that makes me eagerly think about getting home when I'm once again biking back from school through the rain. 
Last week a friend from Estonia came to visit and in addition to warm woolly socks and local chocolate, she also brought me a candle that smells like the Estonian forest by Nurme. I somewhat ordered it from her, because in mid-October I realised that what I miss most (in addition to my family and cat, of course) is in fact, the forest. And it smells just like it! Downstairs we have a huge Ikea Christmas candle burning almost all the time, which is also good for warming the room and the soul.
An absolute necessity for surviving autumn is tea! My October favourite was a supermarket tea aptly named Autumn Storm, but since I got this Marks&Spencer one, I don't want to see other tastes (except the occasional chamomile tea before bed). I love the zesty and spicy combination of ginger and lemon, which also feels like it might prevent a cold or two.
Last, but not least - the huge scarf that's hiding itself on all of the pictures! Bought from Primark for only ten euros, it's what I happily wrap myself into every morning. As a bonus it has a different colour pattern on either side, although the main characteristic is the snuggliness. 

Ja nüüd pisut praktilisemate ja mõnusamate asjade juurde ehk siis kõik, mis teeb sügisest sügise ja paneb mind pikisilmi koju jõudmist igatsema, kui ma taaskord läbi vihma koolist koju väntan. 
Eelmisel nädalal käis mul külas sõbranna Eestist ja lisaks soojadele Suva sokkidele ja Kalevi šokolaadile tõi ta mulle suveniiriks ka selle Nurme küünla nimega Eesti Mets. Ausalt öeldes oli see nagu tellimussuveniir, sest millalgi oktoobris avastasin, et lisaks perele ja kassile igatsen ma väga just metsa. Ja see küünal lõhnab täpselt nagu istuksin kuskil Saaremaa kadakate vahel. Allkorrusel põleb meil pea igapäevaselt üks hiigelsuur Ikea jõululõhnaline küünal, mis annab ka paraja koguse toa- ja hingesoojust. 
Hädavajalik abivahend sügise üleelamiseks on tee! Oktoobrikuus jõin lähemast supermarketist ostetud teed, millel oli sobivalt nimeks Sügistorm, aga Pariisist tõin kaasa selle Marks&Spenceri oma ning ausalt öeldes ei taha nüüd ühtegi teist maitset näha. Mõnikord õhtuti joon kummeliteed, aga see särtsakas sidruni ja ingveri maitse kummitab ikka. Lisaks on mul tunne, et sellel võivad olla ka mingid haigeksjäämist ennetavad omadused, mis on alati hea. 
Viimane lemmik, mida ma tõesti igapäevaselt kasutan, on see suur ruuduline sall, mis end iga pildi peab peidab. Sain selle Primarkist vaid kümne euro eest ning mässin end rõõmuga igal hommikul selle pleedi sisse. Boonuseks on ka see, et ühelt poolt on sall roheliseruuduline, teiselt poolt musta-valge ruuduline. Põhiomadus on ikkagi sossusus.

2 comments :

  1. That candle looks so good! :)

    www.anetesdomas.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. And smells good too! I can imagine that Latvian seaside forests smell just like that :)

      Delete

Thank you for all of your sweet comments! :)