The Anti-Bucket List

December 31, 2015

How many of you make a promisingly big new year's resolutions list and then get cross with themselves in about a month for not sticking to it? Two of my favourite bloggers - Olivia Purvis and Emma Gannon - decided to ditch the get-better promises and instead, made long lists of what they have achieved during this past year. I can't agree with them more, because even though resolutions about working out and being healthy (which I will definitely make) are nice and all, they're also often pretty disappointing. Especially when you're in your PJs, half-lying on your couch and see all those people on Instagram actually working out. (Although one of my resolutions for this year was to eat more quality chocolate and cut back on random sweets and I'm proud to say that I pretty much achieved this.)

So instead of making pointless lists of unrealistic resolutions, let's give ourselves a proper pat on the back and think back on all the awesome, amazing or simply just nice things we've achieved in 2015. I'm pretty sure that this is a lot more motivating (or at least just as motivating) to keep going in the new year and strive to make next year's list a bit longer. If you don't give yourself credit, who else will?

So without further ado, here's a list of exciting, nice, making-my-heart-beat-faster stuff that I've done in 2015. If any of you decide to look back on their year and put together an anti-bucket-list, do comment down below, I'd love to hear about your achievements! Until then, have a magical end to this year and a marvellous new year!


Erasmus

My top one experience, leap of faith, accomplishment and memory - going abroad on exchange to the Netherlands and actually surviving. Since my semester isn't over yet, I'll look back to it on the blog in February, give you all kinds of tips and share everything!

Travel


This year I spent at least a few days every month abroad. Crazy, right?! First it was Barcelona, then Latvia and Finland, then Brussels, London, the Netherlands of course and how could I not mention Paris! If next year is anything like that, I'm happy.

A Few Days Away


For my birthday, my boyfriend and I went to Helsinki for a concert (which was eventually cancelled), spent a night in a very well designed hotel room and explored prettier looking areas of Helsinki. No party, no preparations - and I have a feeling that I might make this kind of disappearing act into a habit in the future too.

Fangirl Moments


The concert that was cancelled eventually made its way to me in Utrecht, where half a year later, I got to see Satellite Stories, a band consisting of four blond Finnish guys. After the gig I also got to share a few words with them, which was even more than awesome! This year's gigs also included Skrillex, Katy Perry and Chvrches, which weren't half bad either.

Visiting Estonia


This year I was reminded again, that travelling doesn't necessarily mean crossing a border. In August, my boyfriend and I went on a cycling trip in the South and a spa trip in the East and I miss these pretty places even slightly more than I do London and Barcelona. 

Roosi The Cat


In April, my parents took a cat! She's a young catgirl called Roosi, who is really cute, just the right amount of mischevious and smells really nice. And I turned into a catlover, whether I wanted it or not. I'm addicted to the purring and don't even mind that my hands look like I can't handle a knife or have been running around in a rose bush.

Journo Life


I've been to Positivus festival before and loved it from a simple visitor's perspective, but this year I got the chance to visit as a journalist and hang around at the media tent, which was way cooler. I also continued my internship at a national paper and wrote a few stories which the editors really liked and I was also a bit proud of.


Radio Journo Life 

I also did a two-week internship at a national radio station, which was both exciting and terrifying. I realised that I really like live-radio and radio in general, but I also realised that I need to get over my shyness.

Blogger's Flea Market


I couldn't not mention another hugely successful blogger's flea market, which started with a queue behind the door and had the biggest number of supercool blogger girls participating ever. I am actually really proud of being behind an awesome event like that and you can be sure that the queues and cool girls will come again.

Art History Nerd


All the travelling has also provided me with a chance to meet the biggest art classics ever. I've seen a Picasso, Matisse, Miro, Dali, Van Gogh, Rembrandt, Turner and lots more, which is probably one of the best things that an art history minor could ask for.


First Ever Vlog

I'm slightly surprised that I pulled myself together and gathered some kind of courage to turn the camera to me and document my everyday life and travel in video form. Vlogging is a fast-paced bandwagon to hop on and I'm most certain that I won't become a daily vlogger, but talking to the camera and you every once in a while and then editing it is quite a nice change. Maybe next year will bring my first English-speaking vlog?

///

Kui paljud teist teevad uue aasta alguses pika lubadustenimekirja ja siis kuu aja pärast pahandavad endaga, et pole suutnud sellest kinni pidada? Kaks minu kõige lemmikumat blogijat - Olivia Purvis ja Emma Gannon - otsustasid ebarealistlike uusaastalubaduste asemel teha hoopis nimekirjad sellest, mida nad lõppeva aasta jooksul on saavutanud. Ma ei saakski nendega rohkem nõus olla, sest kuigi lubadused trenniminekust ja tervislikust toitumisest (mille minagi jälle endale teen) on ilusad ja toredad, on need tihti rõõmu toomise asemel hoopis pettumustvalmistavad. Eriti siis, kui näed Instagramist, et kõik teised käivadki trennis, aga ise istud retuusides diivanil ja sööd kooki. (Kuigi üks minu eelmise aasta lubadusi oli süüa rohkem kvaliteetset tumedat šokolaadi ja vähem suvamagusat ja ma arvan, et sain sellega kenasti hakkama.) 

Selliste nõmedate mitte kellelegi vajalike lubadusenimekirjade asemel on praegu hoopis õige aeg teha endale pai ja mõelda tagasi kõikidele toredatele asjadele, eneseületustele ja saavutustele, mis 2015. aastal juhtusid. Usun, et see annab hoopis rohkem indu uuel aastal uue hooga (või sama hooga, pole vahet) edasi tegeleda ja järgmise aasta nimekiri veel pikemaks venitada. Kes see ikka kiidab, kui ise ei kiida, eksole! 

Ilma pikema jututa, siin on minu tagasivaatav nimekiri selle aasta toredaimatest asjadest (sest kes neid nõmedaid aegu ikka meenutada tahab). Kui keegi teist võtab kätte ja oma anti-bucket-listi kokku paneb, siis jätke link kommentaariks - tore oleks ka teie saavutusi ja väikeseid kordaminekuid lugeda! Seniks aga head vana aasta lõppu ja imelist uut aastat! 


Erasmus


Number üks elamus, mälestus ja saavutus on kindlasti Erasmuse üliõpilasvahetuses osalemine ja mõistmine, et jään välismaal üksi elades ellu ja rohkemgi veel. Minu Hollandi-semester ei ole veel aga päris läbi ja blogis teen kõikvõimalikke kokkuvõtteid veebruaris, aga etteruttavalt võin öelda, et soovitan sellist pea ees vette hüppamist kõigile. Mina olen igatahes saavutanud tähtsaimad eesmärgid, mis ma endale seadsin, muu hulgas iseseisvamaks saamine ja inglise keele arendamine.  

Reisimine


Sel aastal olen igal kuul natuke aega mõnes välisriigis veetnud ja korralikult reisimas käinud, mis on suhteliselt võimas saavutus. Kõigepealt Barcelona, siis korraks Läti ja Soome, siis London, Pariis, muidugi Holland, sekka natuke Belgiat ja veel Lätit. Kui järgmine aasta selle üle trumpaks, oleks muidugi eriti lahe. 


Paar päeva eemal

Sünnipäevareis Soome jäi mulle eriti soojalt meelde. Pidime Mirkoga minema kontserdile, mis küll lõpuks ära jäi, aga avastasime täitsa ilusaid kante Helsingist ja ööbisime eriti lahedalt sisustatud hotellitoas. Jätsin sünnipäeva tähistamise ära, mingit pidu ei olnud ja selle asemel olime hoopis kahekesi kuskil kaugemal. Millegipärast on mul tunne, et tahan sellist kadumistrikku tulevikuski teha. 

Toredad kontserdid 


See kontsert, mis ära jäi, jõudis minuni hoopis Hollandis. Bändiks Satellite Stories, mida teevad neli blondi soome poissi, kellega ma pärast kontserti ka korraks kohtusin ja pisut juttu rääkisin. Fangirli silmad särasid igatahes! Kontsertidele jõudsin veel, näiteks Skrillex, Katy Perry ja Chvrches, kõik omamoodi erilised ja elamused. 

Kaunis kodumaa


Sel aastal veendusin järjekordselt, et toredaks reisiks ei pea riigipiiridest välja minemagi. Augustikuine rattaretk Lõuna-Eestis ja spa-puhkus Ida-Virumaal olid täpselt nii ilusad, et igatsen neid tagasi peaaegu rohkemgi kui Londonit ja Barcelonat. 

Kassipiiga Roosi


Me võtsime kassi! Aprillist elab mu vanematekodus ka üks eriti lõbus kass nimega Roosi, kes on muu hulgas ka nunnu ja lõhnab hästi ning teeb parajas koguses rumalaid kassitempe. Sellest ajast peale olen vaikselt muutunud kassimammiks - olen nurrumisest sõltuvuses ja väga ei huvita mind ka see, et käsivarte järgi hinnates võiks arvata, et olen läbi kibuvitsapõõsaste jooksnud. 

Ajakirjanikuelu


Positivus on mulle alati meeldinud ja kuigi selleaastane esinejate nimekiri oli aegade halvim, siis mul oli eriline kogemus teha tööd meediapoolel ja hängida suur osa festivalist meediatelgis. Lisaks jätkasin oma praktikat Õhtulehes ja töösuve jooksul kirjutasin päris mitu lugu, mille eest sain toimetuselt kiita ning olin isegi uhke.  

Raadioajakirjaniku elu


Ajakirjanduslike saavutuste hulka kuulub ka kahenädalane praktika Raadio 2 hommikuprogrammi juures, mis oli ühtaegu põnev ja hirmutav ning andis mulle mõista, et aeg oleks oma häbelikkusest üle saada. Suurim õppetund oli aga see, et raadiot teha oleks lahe ja kui sõprade/õppejõudude juttu uskuda, siis minu mahe hääl sobib raadiosse hästi. 

Blogijate kirbukas


Ei saa mainimata jätta ka järjekordset üliedukat blogijate kirbuturgu, mis sel korral tõi järjekorra ukse taha ja ühte saali kokku rohkem ägedaid blogijaid kui kunagi varem. Ja kindlasti toob ka uuel aastal! Ma olen tõesti ütlemata uhke, et olen sellisele üritustesarjale alguse pannud ja viitsinud seda aina uuesti ette võtta. 

Kunstiajaloo klassikud


Kõik need välismaal käimised on andnud mulle erakordse võimaluse tutvuda täitsa silmast-silma kõikvõimalike kunstiajaloo klassikutega. Tihemini kui kunagi varem olen kohtunud tegelastega nagu Picasso, Rembrandt, Dali, Van Gogh, Turner ja paljud paljud teised. Mis saakski olla parem kogemus ühele poole kohaga kunstiajalootudengile? 


Elu esimene vlog


Omamoodi üllatunud olen selle üle, et julgesin lõpuks kaamera teistpidi kätte võtta ja videoklippide läbi oma elu ja reisimisi jäädvustada. Vlogimise trend on peadpööritav ja kindlasti ei saa minust igapäevase elu täpset dokumenteerijat, aga avastasin, et vahel on täitsa tore kaamera ja teiega rääkida ja siis arvuti taga monteerides nokitseda. 

3 comments :

  1. Hea lugemine, you did good! Kirbukat jään ka ootama ;)

    ReplyDelete
  2. Väga tubli ja asjalik aasta! Thumbs up! Kirbukas on küll tõsiselt lahe ettevõtmine sul :) !

    L, xx

    ReplyDelete
  3. Selliseid postitusi on alati huvitav lugeda :)
    Ja kuigi ma tavaliselt ei jaga oma blogi linki väga innukalt, siis olles ise ka pisut sarnase postitusega hakkama saanud, mõtlesin, et miks ka mitte.. uuel aastal uue hooga eks :D
    http://jechuchote.blogspot.com.ee/2015/12/ara-lappa-elu-loe.html

    ReplyDelete

Thank you for all of your sweet comments! :)