Live The Little Things

June 22, 2016

Perhaps the title of this post a bit too trivial, but a hashtag with over 1,5 million posts on Instagram has to have some truth behind it, reminding us, in between countless pictures of peonies and pancakes, to turn our attention to the little things in everyday life. Such as photos printed out on paper, instead of scrolling past them on screens. Or books, forever managing to suck me in to those small universes between two covers, if I only bother to pick one up.
______________
 
Ehk on selle postituse pealkiri natuke triviaalne, aga kui ühe häshtäägi all on Instagramis üle pooleteise millioni postituse, siis peab seal ka mingi tõetera taga olema ning kõikide nende pojengi- ja pannkoogipiltide vahel on peidus meeldetuletus pöörata pisut rohkem tähelepanu igapäevaelu toredatele pisiasjadele. Näiteks nagu paberile trükitud fotod, selle asemel, et lugematutest piltidest telefoniekraanil mööda libistada. Või raamatud, mis suudavad mind alati kahe kaane vahel peituvasse maailmasse tõmmata, kui ma vaid viitsin raamatu kätte võtta.  

 
Recently a local company called Arhiiv8 (with a stunning website may I add) offered to print out 12 of my photos, Instagram, camera or film. Living in a dorm room, I jumped at the opportunity to make my room more personal (after living there for three months, I've only managed to frame one print and buy a candle) and went on to choose the pictures, which let me tell you, is a difficult task! I decided to go with mostly travel photos, because these are the moments I think back to the most and maybe the little gallery wall that I created next to my desk will remind me to never stop exploring, even in my hometown (now that we're on the cliché road). I do have a few trips planned for this year too (Italy in September, oh yes!), but every week I manage to find some local gems, that I never knew existed.
______________
 
Hiljuti võttis minuga ühendust Arhiiv8 (kellel on muideks imeinspireeriv koduleht!) ja pakkus, et prindivad mulle välja 12 pilti, Instagramist, kaamerast või filmikaamera pealt. Kuna ma elan ühikas, siis oli mul muidugi väga hea meel, et saan oma tuba natukene isikupärasemaks muuta (sest siiani olen suutnud panna raami ühe pildi ja osta küünla) ja hakkasin aga pilte valima, mis osutus palju keerulisemaks ülesandeks, kui ma olin arvanud. Lõpuks keskendusin reisipiltidele, sest need on hetked, millele ma igapäevaselt kõige rohkem tagasi mõtlen ja tegin enda laua kõrvale väikese galeriiseina, et mul oleks meeles mugavustsoonist välja tulla ja natuke rohkem avastusretki ette võtta, kasvõi koduses Tartu linnas. Kuigi mul on mõni välisreis ka plaanitud (näiteks septembris Itaaliasse, uujee!), siis leian ikka igal nädalal mõne toreda kohalikugi koha.
 
 
On to books! I was a big reader all my childhood, but somewhere between high school and now I lost the habit to have a book by my bed all the time and now I consider one book a month very "nerdy". A few months ago my boyfriend was going through the Stephen King series and I literally got so jealous of him reading that I went to the library and picked up a book for myself too. I am trying to take up the habit again and really push myself during summer, when there's always more time to just chill and I plan to do it in a park or at a cafe with my nose in a book. So please, all suggestions are very welcome, be it a great adventure or an inspiring biography. I also love to read about history, just to give you one more lead.
 
So kids, read some books, print out a few photos and don't forget to enjoy the little things in life (not everything needs to be Instagrammed, you know)!
______________
 
Raamatute juurde! Lapsepõlves olin ikka suur lugeja, aga kuskil gümnaasiumi ja praeguse juures kadus mul ära see harjumus, et kogu aeg oleks mõni raamat pooleli ja voodi kõrval aukohal ning isegi üks raamat kuus läbi lugeda on suur saavutus. Paar kuud tagasi luges Mirko oma e-lugerist õhtuti Stephen Kingi raamatuid ja lihtsalt see, et nägin teda igapäevaselt raamatut lugemas tegi mind nii kadedaks, et läksin raamatukokku ja võtsin endale ühe Hargla Melchiori-raamatu, niisama ajaviitelugemiseks. Üritaksin nüüd suvel seda lugemisharjumust jälle juurutada, sest millal veel on aega kohvikus või pargis istuda ja oma nina raamatusse matta. Nii et palun, kõik teie soovitused lugemisvara osas on absoluutselt teretulnud, olgu selleks siis mõni seiklusjutt maalt ja merelt või inspireeriv biograafia. Mulle on alati ka ajaloolise sisuga raamatud meeldinud, kui nüüd üks suunaviit veel anda.
 
Ehk siis, poisid ja tüdrukud, lugege raamatuid, printige mõned mõnusad pildid välja ja ärge unustage igapäevaseid pisiasju tähele panna ja nautida (sest päris kõigest ei pea ka Instagrami pilti panema).
 

Post in collaboration with Arhiiv8. // Postitust toetab Arhiiv8.

1 comment :

  1. Soovitaks Winston Graham "Ross Poldark", mis hiljutu Varrakult ilmus :)

    ReplyDelete

Thank you for all of your sweet comments! :)