Dancing and singing inside my head

July 26, 2013

Two Door Cinema Club- The World Is Watching

On the third day of Positivus festival I once again decided to brave the cold for the sake of getting to wear pretty festival outfits, so I put on one of my favourite dresses and kept it slightly warmer with the two festival must-items: a parka jacket and wellies (with really warm socks inside). And of course, the flower crown wasn't going anywhere! Snapped on the streets by Liisa, I used the rest of my film to take pictures of musicians instead of my outfit!
This was by far the best day of the festival and I still smile a bit, when I think back to it. We started with Tom Odell, who is a real genius on the piano. He goes absolutely mental playing it and the crowd goes too! We were almost front row at his gig and stayed there for nearly 5 hours, because the act of the evening was Two Door Cinema Club, who is one of my favourite bands ever and I just didn't want to lose the spot! Their concert was amazing beyond words. It was too tight to dance or do anything normal-looking, but the crazy fangirl in me still tried, while screaming along to every single song. At The XX we decided to calm down a bit and stay at the back of the field, instead of being crammed in front. Turns out it was a brilliant decision, because as we were dancing and enjoying ourselves to the fullest, Getter spotted the TDCC guys (sans frontman Alex) and their stage crew standing right next to us. So after taking a couple of „us with the band“ photos, we started chatting about music and other stuff and it was the best end that the festival could have had.
Third day summed up: enjoying the genius that is Tom Odell, going crazy to Two Door Cinema Club and then listening to The XX with Two Door Cinema Club. Thank you Positivus 2013 for being so fucking amazing (and setting a pretty high bar for all the next ones to come!).

Kolmandal festivalipäeval mõtlesin jälle, et ignoreerin külma tuult selle nimel, et saaksin kanda ilusaid festivaliriided ja panin selga ühe oma lemmikkleidi ja sooja saamiseks pistsin selga/jalga kaks tõeliselt klassikalist muusikafestivali riideeset: parka-stiilis jakk ja kummikud (mille sees olid väga soojad sokid). Kohtasin tänavatel ka Liisat, kes minust lahkelt ka pildi tegi ja sain enda kaamera ülejäänud filmi kasutada hoopis muusikute pildistamiseks.
Pühapäev oli vaieldamatult parim ja siiamaani tekib sellele mõeldes tahtmatult naeratus näole. Päev algas Tom Odelliga, kes on klaveril täielik geenius. Ta mängib oma pilli nagu hullumeelne ja selle peale läheb ka rahvas täiesti pööraseks. Olime tema kontserdil peaaegu esireas ja jäime sinna ligi viieks tunniks, sest minu õhtu nael oli Two Door Cinema Club, kes on üks mu lemmikbände ja pidime oma esireakoha pärast kõvasti võitlema! Nende kontsert oli kirjeldamatult lahe! Mul oli liiga kitsas, et tantsida või midagi vähegi normaalset teha, aga minu sisemine superfänn ei hoolinud sellest ja ikka üritas, samal ajal iga laulu täishäälega kaasa karjudes. The XX ajal jäime platsi tagumisse otsa, et mitte jälle eespool ruumipuuduse käes vaevelda. Tuli välja, et see oli võrratu otsus, sest et... Olime meie siis tantsimas ja täielikus muusikauimas, kui Getter märkas, et Two Door Cinema Club (ilma pealaulja Alexita) ja nende lavamehed  seisavad täpselt meie kõrval. Tegime mõned „meie koos bändiga“ fotod ja jäime nendega jutustama muusikast ja muudest asjadest ning festival lõppes minu jaoks täiesti ideaalselt.
Kolmanda päeva kokkuvõte: nautisin geniaalse Tom Odelli muusikat, tantsisin hullumeelse Two Door Cinema Club'i esireas ja siis kuulasin The XX'i koos TDCC'ga. Tänan sind, Positivus 2013, et sa olid nii kuradi lahe (ja ajasid kõikide järgnevate festivalide jaoks lati superkõrgele!).


parka- kappahl
wellies- probably from a random supermarket
floral crown- DIY
bag- lindex
sunglasses- house

2 comments :

  1. super festival style;) xo
    Bianka
    http://ruhamania.blogspot.hu/

    ReplyDelete
  2. see esimene pilt on nii mõnuus:)!

    ReplyDelete

Thank you for all of your sweet comments! :)