How to handle exam stress (or not go completely crazy)?

May 05, 2014

Apologies for being a lazy blogger recently. Time seems to slip through my hands. One day I think I have over a month until my exam period starts and now it's already May and in addition to the fastly nearing exams, I have so much other schoolwork too.
So, inspired by the hardships of every student's life, I decided to make a collage of the essentials of surviving the exam period. Okay, not essentials, those would be pen, paper, computer, but the more fashionable items that would make days at the library a bit brighter. Also a few personal suggestions, which I'm sure you all know, but it doesn't hurt to go over these again, as they are very easy to forget. Here they are: 

1. A cool case for your laptop. Boring black doesn't make you want to study harder, but when you have that delicious ice cream staring right at you, maybe you'll finish your essay a bit earlier to catch the last rays of sunshine and grab an actual ice cream too. These from Zero Gravity will make you smile. 
2. Audrey-licious sunnies to hide those tired eyes. Maybe you'll be able to fool others (and yourself) that you are as perky as can be after that 3-hour sleep the night before. 
3. Coffee (in a fabulous ceramic cup). As much as possible, every hour of the day. Actually being awake is kind of a must, no? These city-scape cups are from www.beddinginn.com
4. Sport. I know you'll find that 30 minutes each day to go for a jog. It'll make you feel better and give your brain a break. (Or you can wear those cool sneakers just out on the town.)
5. Flats. No explanation needed. 
6. The kind of black bag you actually want to have. Make sure it fits your laptop, the charger and books, plus snacks, water, hand cream...
7. You guessed, it, sleep! Not the kind of sleep-till-noon-on-a-Sunday, though, but the 7-hours-between-my-pretty-sheets that will give you energy for the next day. Rest is an essential. This dreamy (pun intended!) bedding set is from www.beddinginn.com, but they have so much more!


Minu vabandused, olen olnud eriti laisk blogija. Aeg lihtsalt kaob kuskile. Ühel päeval arvan, et mul on eksamisessini veel rohkem kui kuu aega ja siis avastan, et on juba mai ja lisaks kiiresti lähenevatele eksamitele on veel vaja teisi koolitöid ka teha. 
Seega, inspireerituna iga tudengi raskest elust, mõtlesin teha väikese kollaaži, kuhu panin kõik olulisimad asjad, mis aitavad sessiaja üle elada. Okei, mitte päris kõige olulisemad, need oleksid ilmselt paber, pastakas ja arvuti, aga väikesed toredad asjad, mis teevad päevad veidi paremaks. Mõned väga kulunud soovitused on ka, aga kordamine on ju tarkuse ema. Igatahes, siin nad on: 

1. Lahe läpakakott. Igav must ei inspireeri kedagi õppima, aga kui laua pealt vaatab vastu isuäratav jäätisepilt, siis ehk saab essee varem valmis ja saad minna viimaseid päikesekiiri püüdma ja pärisjäätist süüa. Need kaks ümbrist on poest nimega Zero Gravity. 
2. Suured päikeseprillid, et peita väsinud silmi. Võib-olla on niimoodi võimalik lollitada teisi (ja iseend), et pärast eelmist kolmetunnist ööd oled sa ikka väga värske. 
3. Kohv (imeilusas keraamilises kruusis). Nii palju kui võimalik, kogu päeva jooksul. Päriselt ärkvel olla on ju suhteliselt oluline...
4. Sport. Ma tean, et kõik leiavad oma päevast selle 30 minutit, et minna ja võtta ette väike sörk. Ma luban, et see teeb olemise palju paremaks ja annab ajule puhkust (kuigi neid tenniseid võib niisama ka linna peal kanda, nendega on hea näiteks bussi peale joosta).
5. Madalad kingad. Selgitusi pole vist vaja.
6. Selline must kott, mida sa päriselt tahaksid omada. Sinna peaks kindlasti mahtuma läpakas, laadija ja raamatud, aga ka kerge snäkk, veepudel, kätekreem...
7. Hea uni. Mitte selline magan-kaua-tahan, aga mõnus seitsmetunnine powersleep ilusate linade vahel, et ikka järgmisel päeval korralikult energiat oleks. Vot puhkamine on küll üks kõige olulisemaid asju. See unenäoline voodipesukomplekt on poest Beddinginn ja neil on selliseid nii palju veel!

4 comments :

  1. Nii lahe blogipostitus :)! Äge mismoodi on seoseid loodud õpilastele vajalikest asjadest: kohvi - kohvitops, uni - kenad voodiriided jne jne. Need topsid on ägedad, tekkis kohe huvi lähemalt uurida.

    ReplyDelete
  2. Ära palun muutu ühtedeks nendest ülbetest blogijatest, et kui keegi ütleb midagi või küsib, siis ei vasta. Jätab üleoleva mulje ja kellelegi ei meeldi see..
    Ja sellised blogid kaotavad oma tuntuse üpriski kiirelt, mark. my. words.

    ReplyDelete
  3. @Anonymous(s): Esiteks, ma tänan. Mulle väga meeldis seda postitust kirjutada ja mul on hea meel, et seda oli ka tore lugeda.
    Teiseks, alati kui minult on kommentaarina midagi küsitud, olen vastanud. Kahjuks ei jõua ma alati igale kommentaarile vastu ka "tänan" või "aitäh" öelda, kuid loomulikult hindan ma iga postituse alla jäetud kommentaari.

    ReplyDelete
  4. Väga tore postitus toredate leidudega, aga mu eriline lemmik oli see lause "Kohv (imeilusas keraamilises kruusis). Nii palju kui võimalik, kogu päeva jooksul." Parandamatu kohvisõltlasena naeran toredat sõnastust ja noogutan kaasa :)


    Liisbet

    ReplyDelete

Thank you for all of your sweet comments! :)