My Christmas Wish-To-Do List

December 09, 2015

Although the weather has been more spring-like than wintry and things are far away from a Christmas spirit, then my unbearable homesickness and the fact that December has already lasted for a whole nine days, fill my head with all kinds of Christmassy thoughts. I'll be home from the 20th of December, which gives me a whole three days before and three during Christmas, plus that weird bit between the holidays and New Year's to drown myself head-to-toe to all things Christmas. And I have a plan for it! 

1. On the top of my list is "Love Actually", my favourite Christmas movie, without which I don't even imagine the holidays. Nothing beats Hugh Grant's charm and that final scene in the airport. 
2. I need to bake (and decorate) gingerbread cookies and eat at least half a tray myself (in one go). If I'm extra good I will make the dough myself too. I tried it a few years ago and the second batch actually turned out really tasty! (The first one was practically tasteless though.)
3. A long walk in Tallinn's old town with a hot chocolate in one and my camera in the other hand. Utrecht is really under-decorated so I'm hoping that a (hopefully snowy!) glittery Tallinn will bring me some holiday cheer. 
4. See. All. Friends. Friends from school, blogger friends and other nice people - everyone's on the list! 
5. Drink so much glögg (and the occasional mulled wine) that I'm set for the year. This weekend a few international friends and I are having a glögg-oriented get-together, but I think that the Ikea mulled wine is really easy to beat once I'm back home. 
6. Pet my cat as much as possible and hope that she's not pissed at me for leaving for four months. On the agenda are also a few long walks with my aunt's dog and I do plan to throw her the ball at least twenty times. 
7. Wrap all presents so nicely that people don't even want to open them. To me, wrapping has always been so much fun and almost a part of the present itself, so here's hoping that I get a creative vibe on the three days before Christmas. If I don't, then my back-up plan is a super cute Ikea wrapping paper covered with little gold tin mans. 

What are your must-do plans for Christmas that you just can't wait to start celebrating with? 


Kuigi viimastel päevadel on ilm pigem kevadine olnud ja jõulutundest on asi kaugel, siis minu kannatamatu koduigatsus ja mõte sellest, et detsember on juba üheksa päeva kestnud, paneb mind ainult jõuludele mõtlema. Jõuan Eestisse 20. detsembri hilisõhtul, ehk mul on täpselt kolm päeva enne jõule, kolm jõulude ajal ja siis kogu aastavahetuse-eelne aeg, et end igatpidi jõuludesse uputada. Ja mul on selleks kindel plaan olemas! 

1. Vaadata ära "Love Acutally", nagu igal aastal juba peaaegu kohustuslikuks on saanud. See on mu kõigi aegade lemmik jõulufilm ning Hugh Granti sarmi ja lennujaama-lõpustseeni vastu ei saa mitte miski. Küll aga on mul sel aastal plaanis üle vaadata ka "Lepatriinude jõulud". Robert Kõrvits kirjutas Twitteris selle filmi kohta midagi ja mul tuli kohe soe lapsepõlvetunne peale. 
2. Pean kindlasti küpsetama (ja kaunistama) piparkooke, pool plaaditäit ise korraga ära sööma ja kui vähegi viitsimist ja tahtmist on (ja pere heakskiit jändamiseks olemas), siis tahan ka ise piparkoogitainast teha. Paar aastat tagasi proovisin ja tuli mäletamist mööda päris hästi välja (Teisel korral. Esimene taigen oli peaaegu maitsetu.).
3. Üks pikk jalutuskäik Tallinna vanalinnas ja jõuluturul, kuum kakao või hõõgvein ühes ja fotokas teises käes. Utrecht on nii alakaunistatud ja ma loodan, et Tallinna jõulutulede nägemine (loodetavasti ka ilusas valges lumes!) annab korralikku annuse jõulutunnet. 
4. Tahan ära näha nii palju sõpru kui võimalik - koolisõbrad, blogisõbrad ja muidu toredad tegelased - ja veeta võrdselt aega Tallinnas, Tartus ja Pärnus. 
5. Loomulikult pean jooma isu täis vanast heast Põltsamaa glögist ja mõnel õhtul ise hõõgveini tegema (punane vein+vesi+apelsiniviilud+kaneel+nelk kõik koos soojendatud). Sel nädalavahetusel on plaanis rahvusvaheliste sõpradega ka üks piparkoogi- ja glögiõhtu teha, aga ma usun, et Ikea glögg ei ole ikka päris sama... 
6. Tahan teha oma kassile nii palju pikki paisid kui võimalik ja loodan, et ta mind ära pole unustanud/solvunud ei ole, et ma neljaks kuuks ära kadusin.  Ja oma tädi koeraga võtan ka ühe pika jalutuskäigu ette ja viskan talle palli vähemalt 20 korda. 
7. Pakin kõik kingitused nii ilusti, et keegi ei raatsi neid lahtigi teha. Mulle nii meeldib pakend ka eriliseks teha ja ma loodan, et päevadel enne jõule tabab mind meeletu loovusehoog. Kui ei taba, siis ostsin Ikeast ühe imearmsa kuldsete tinasõduritega pakkepaberi, mis mõne kena rosetiga ka asja ära ajab. 

Millised teie jõuluaja traditsioonid on, mille järele juba sõrmed sügelevad ja süda igatseb? 

2 comments :

  1. I know you love me :D http://www.buzzfeed.com/michaelblackmon/not-actually-love#.tkAB6OmVe

    ReplyDelete

Thank you for all of your sweet comments! :)