Dorm Room Decoration Ideas

September 14, 2016


Not a lot of things excite me more than the prospect of one day having a place of my own and getting to decorate it to my heart's content. Which in my case means a load of plants, pictures on every wall and an unhealthy amount of nostalgic trinkets here and there. And a cat. Until I have a place of my own in the most Holly Golightly of ways, I'll have to do with little personal details and clever interiour planning. So I present to you, a few tips and tricks that I've happily practised in my current dorm room. 

As far as dorm rooms go, they're impersonal, verging on sterile and made in the cheapest of ways. Our room has dark green tables and cupboards creating the overall feel and rows of shelves lining the walls. As storage options are limited and to me, having order in things is so important in making the room feel great (oh, hello, domestic goddess Anthea Turner!), I diy-ed a bit and turned a few old shoeboxes into pretty storage boxes. A generic wicker basket just wouldn't do and now, instead of having stuff lying around on shelves, they're neatly in boxes. 
______________

Hästi põnev on mõelda, kuidas mul kunagi on päriskodu, mida ma saan sättida ja kujundada nii, nagu süda soovib. See tähendab siis taimekesi, ägedaid plakateid seintel ja väikeseid nostalgiadetaile siin-seal. Ja võib-olla kassi. Aga kuni mul ei ole seda päris oma kohta täpselt sellises mõttes, nagu unistas Holly Golightly, siis pean hakkama saama mõne väikse detaili ja kõva planeerimisega. Nii et esitlen teile paari sisustusnippi, mida olen oma praeguses ühikatoas rakendanud. 

Nagu ühikatoad ikka, ei ole ka minu oma liiga põnevalt ega kaunilt sisustatud ning kannatab pigem steriilsuse ja odava väljanägemise käes. Kõige hullemad on need tumerohelised lauad-kapid, mis annavad suure osa toa ilmest, seinapinna võtavad enda alla riiuliread. Kuna panipaigaruumi väga ei ole ja minu jaoks on just eriti tähtis, et igal asjal oleks oma koht, siis tegin vanadest kingakarpidest riiulitele asjade ära panemise karbid. Tavalised punutud korvid mulle väga ei meeldi, liialt raha ka ei tahtnud raisata ja nüüd on iluasjad ilusti oma korvikeses, juhtmed ja juukseasjad teises ja riiulil ei vedele niisama miski. 


It's also safe to say that the bed takes up at least half of the room, so bedding can't just be any other plain one. This pastel one is from Primark and was a bargain, to say the least, but a plain white one with some colourful pillows would also do. Cosy blankets and some fluffy socks make bedtime (that's laptop in bed, reading blogs) a lot nicer.

As far as dorm rooms go, there's usually no wallpaper and a lot of restrictions about what and how you can put on the walls (no remodelling here!), so to avoid living in a greyish box I propose two friends of an interiour-savvy student: good old adhesive putty and some funky washi tape. I've stuck printed out pictures on my wall, as well as given the room some colour with a few randomly arranged postcards. No need to buy all the picture frames! 
______________

Kolmas suur ruumiröövel meie toas on voodi, mis laiutab põhimõtteliselt poole põrandaruumi peal, seega voodilinade valik on üks olulisemaid sisutuselemente. See piltidel olev pastelne komplekt on Primarkist, aga järgmiseks panen täielikult valged linad, kuhu peale sobiks hästi näiteks värvilised padjad. Kuna ma kodus olles veedan voodis päris palju aega (ehk siis vaatan sarju-filme ja kirjutan blogi), teevad mõnusad tekid, padjad ja soojad sokid selle olemise palju mõnusamaks. 

Ühikatoad on tihti ka suhteliselt tapeedi- ja seinavärvivabad ning ega nende seintega midagi peale hakata ka ei lubata. Seega hallis kastis elamise asemel pakun välja ühe sisustushuvilise tudengi kaks head sõpra: vana hea tahvlinäts ja värviline teip. Ma olen seintele kleepinud fotosid ja andnud natuke värvi suhteliselt suvaliselt paigutatud postkaartidega. Pole vaja osta pildiraame ega puurida seintesse auke!


Things are also scarce furniture-wise. Even if I wanted to, I wouldn't fit an armchair or a side table in the room. So I've improvised a bedside table of to-read books (would also work with magazines) to keep my phone and cup of tea on. It's also a nice reminder to get on with the reading, even during the semester, when the material is a bit more academic. 

Asjad ei ole kõige põnevamad ka mööbli osas. Isegi kui ma väga tahaksin, ei suudaks ma sinna väiksesse tuppa mahutada näiteks mugavat tugitooli või praktilist lauakest voodi kõrvale. Seega improviseerisin endale öökapi hoopis raamatutest (kuigi ajakirjad töötaksid sama hästi, aga need kaunistavad mu kirjutuslauda), et saaksin seal peal hoida telefoni või teetassi. Mõnes mõttes tuletab see ka meelde, et võiks raamatud tihemini lugemiseks kätte võtta, eriti kooliaasta keskel, kui lektüür on väheke akadeemilisem. 


All in all, it's all in the little things! Candles are always an investment into cosiness, as are fairy lights and a few plants. I do buy flowers every now and then, but actual house plants just have so much more value (this gorgeous Aloe Vera was only ten euros, with the pot!). Just as long as I don't buy too many plants that need to survive the next house moving.

Lõppude lõpuks loevad väikesed asjad! Küünlad on alati hea investeering, et kodu hubasemaks muuta, sama eesmärki täidavad ka taimed ja tulukesed. Aeg-ajalt ostan ka lõikelilli, aga potitaimed on oluliselt soodsamad (sain selle aaloetaime koos potiga ainult kümne euro eest!). Loodetavasti ei osta ma siiski nii palju taimi kokku, et järgmine kolimine keeruliseks muutuks. 


Candles- Stockmann Casa and H&M Home, Bedding- Primark, Throw and pillows- Ikea, Plant and pot- Bauhof // Küünlad- Stockmann Casa ja H&M Home, Voodpesu- Primark, Päevatekk ja padjad- Ikea, Taim ja pott- Bauhof

2 comments :

  1. the change bottle is so pretty, and a brilliant idea. I keep my change in an old coffee box, might "change" that up a bit now! lovely room & photos x

    ReplyDelete
  2. Üritan ka ikka oma ühikatoas ühtteist sättida ja ümberkorraldada jne, ja ta on üsnagi värviline ruum, midagi rohket siia aga ei saa muretseda millega kaunistada ja asja endale hubasemaks muuta... muidu lihtsalt suve alguses ei jõua oma kotte vanemate juurde koju ära viia. Eelmine aasta tulin kolme kotiga ning lahkusin kümnega :D

    ReplyDelete

Thank you for all of your sweet comments! :)