What to Pack for a Festival (Fashion Blogger Edit)

July 17, 2015

So carrying on with the festival theme, I've decided to put together this quick little list of necessities, which will come handy whichever festival you're going to. I remember that a few years ago I found a similar list from Olivia's blog and it helped me through my first festival beautifully. (You know, meeting Two Door Cinema Club and all...) As a few of my friends have asked for packing tips, it's high time to put this on the blog! 

Jätkan festivaliteemaga ja mõtlesin kokku panna nimekirja põhiasjadest, mida festivalil ikka ja jälle vaja läheb ning mille võiks oma kotti pista, olgu sihtkohaks siis Positivus, Viljandi Folk või Intsikurmu. Paar aastat tagas lugesin sarnast nimekirja oma suure lemmiku Olivia blogist ja see aitas mul mu esimese festivali imehästi üle elada. (Mäletate küll, Two Door Cinema Clubiga kohtumine ja muu...) Lisaks on viimasel ajal mõned sõbrad küsinud, mida peaks kaasa võtma ja mõtlesin, et on viimane aeg üks festivalipakkimisõpetus blogisse panna! 


Clothes
Ah, the most impractical of choices, but I always take dainty little dresses and then freeze my ass off. I just can't help not wear prints and floaty hems at festivals. However, it would be wise to take printed items so if anything gets a bit grass- or mudprinted in the action, no one will notice. But I always have a pair of jeans with me, in case it gets really cold. Then you need to have a jacket, preferably one that's at least a bit waterproof and maybe a bit longer in length. Whatever you do, don't bring one of those touristy see-through capes, they just plain suck. For the last days, bring a hat, because god knows you won't be able to properly wash your hair. Alternatively, wear your hair in an awesome braid. Last, but not least, maybe even the most important piece of this blogger's edit packing guide is the flower crown. Inevitable, if you ask me. Oh, as for footwear, take something you don't mind getting dirty or broken or lost, like a three-year-old pair of Converse. And wellies! No matter the weather forecast, have them on hand. 

Riided
Ma teen alati nii ebapraktilisi otsuseid, võtan kaasa kõige väiksemad kleidid ja siis külmetan tagumiku otsast. Ma lihtsalt ei saa midagi parata, festivalid ja armsad kleidikesed on minu silmis kokku loodud. Seejuures oleks arukas valida väheke mustrilisemad kleidid, sest kui miski saab endale muda- või murupleki peale, pole seda nii väga tähele panna. Kuigi alati on mul kaasas ka teksad, juhuks kui ikka väga jahedaks läheb. Loomulikult on vaja jakki, soovitatavalt sellist, mis oleks veekindel ja ehk pisut pikem ka. Peaasi, et te ei võta kaasa neid kohutavaid turistikaid kilekeepe, need lihtsalt sakivad. Viimaste päevade jaoks pistke kotti (või pähe!) müts, sest loomulikult ei viitsi keegi korralikult pead pesta. Alternatiiv oleks mõni kena punupats pähe punuda. Viimane ja ehk kõige olulisem osa sellest blogija pakkimisõpetusest on lilledega peavõru. Täiesti vältimatu! Mis jalatsitesse puutub, siis võtke kaasa midagi, mis võib minna mustaks, katki või kaduma, näiteks kolm aastat vana paar tenniseid. Ja kummikud! Ükskõik, mida ilmateade lubab, hea on neid tagavaraks omada.  


Toiletries
Don't bother with make up or if you have/want to, go light. Maybe a bit of BB cream, mascara and bronzer? What you need, is a red lipstick - this little helper can work miracles against tired eyes! It should go without saying that sunblock is essential. You wouldn't want any weird tanlines, would you? Festival must-haves are also wetwipes, perfect for taking off your make-up and basic cleansing your face, plus when you don't really feel like spending time in the shower line, instead of catching a gig, they're kind of a mini shower too. Hand sanitizer has always been kind of too fancy for me and I've done without it, but this year I decided to bring some, just in case. And does toilet paper count as toiletries? This is the best tip I learnt from Liv's post back in the day, because there's really nothing worse than finding yourself on the afternoon of day three, with every portaloo having run out of paper. BYOP (Bring Your Own Paper)!

Hügieen
Üritage ilma meigita hakkama saada, aga kui kuidagi teisiti ei saa, tehke kerge meik. Näiteks BB kreem, ripsmetušš ja päikesepuuder? Kõige tähtsam meigiasi on punane huulepulk - see väike abimees paneb ka kõige väsinumad silmad särama! Seda, et päikesekreem on oluline, ei peaks ütlemagi. Kes ikka tahaks endale kolme erinevat särki selga päevitada? Väga tähtsad on niisked salvrätid, neid on hea kasutada meigi mahavõtmiseks ja näo puhastamiseks, aga ka siis, kui sa ei viitsi dušisabas seista ja tahad hoopis kontserdil olla, võivad niisked salvrätid olla värskendava miniduši eest. Käte desinfitseerijasse olen ma alati ükskõikselt suhtunud, see tundub kuidagi nii eputav, aga sel aastal mõtlesin ikka igaks juhuks ühe potsiku kaasa võtta. Vetsupaber sobib ka siia kategooriasse, eks? See on parim nipp, mille ma kolm aastat tagasi Livi blogist õppisin, sest pole midagi hullemat kui see, et festivali kolmanda päeva kenal pärastlõunal avastada, et sul on kange pissihäda, aga igas välikäimlas on paber otsas. Võta ise kaasa!



Randoms
Leave your expensive cameras at home (because you won't be able to use them on the festival area) and go back to basics - the answer is film cameras! Besides being festival-legal, they're also super fun. Some also suggest bringing old cellphones instead of smartphones, but I don't agree. If you're careful, then it won't be stolen and you can always take a few like-grabbing Instagram shots. And keep track of the acts with the festival app! Also, bring cash. Another boring line to stand in is the ATM one. I like to sneak in a few snacks - muesli bars or little chocolates for times when I don't really want a burger yet, but could eat something. Hide them in the bottom of your bag. (Being a rebel here, I know.) Pain killers, plasters and other medicine you might need is also important. I know there are medical tents on site, but having some basic meds yourself is always good.

Muud asjad
Jätke oma kallid kaamerad koju (festivalialale ei tohi neid niikuinii võtta) ja minge murulible tasemele tagasi ja võtke kaasa vanemate vanad filmikaamerad! Lisaks sellele, et need on festivalidel lubatud, on nendega ka väga lõbus pildistada, tean omast kogemusest. Mõni soovitab ka nutitelefonid koju jätta ja mingi vana luts kaasa võtta, aga ma arvan, et kui ise korralik olla, ei juhtu ka telefoniga midagi. Vahepeal saab ju toredaid Instagrami pilte teha ja muidugi festivali äpiga (Positivusel on selline!) esinejatega järge pidada. Võtke sularaha ka kaasa. Teine mõttetu järjekord, kus seista, on sularahaautomaadi oma. Mulle meeldib väikseid snäkke ka sisse smuugeldada, peidan need koti põhja ja loodan, et turvamees ei leia üles (täpselt nii rebel olengi!), näiteks müslibatoonid või väikesed šokolaadid. Kui nagu päris burksi veel ei taha, siis see on hea snäkk, millega söögiisu kustutada. Valuvaigistid, plaastrid ja muud vajalikud medikamendid on ka head ise kaasa võtta. Muidugi on olemas arstitelgid, aga on ju hea, kui põhiasjad on omast käest võtta. 


Most importantly, don't bring too much crap. And don't forget the most important things - ticket, tent and a good mood! 
Kõige olulisem on tegelikult see, et ei võtaks liialt üleliigset nodi kaasa. Ja muidugi ei tohi unustada kõige tähtsamaid - pilet, telk ja hea tuju! 

8 comments :

  1. this post is great :)

    http://simplicittty.blogspot.com/2015/07/hello.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! Hope it's helpful when you find your way to a festival one day!

      Delete
  2. Lisaksin veel kuivšampooni, bikiinid ja lillekrooni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kas ma tõesti lillekrooni ei maininud? Bikiinid on tõesti vajalikud, aga oleneb ilmast muidugi. Ja kuivšampooni sõber pole ma kunagi olnud, ma lihtsalt kuidagi ei oska seda kasutada...

      Delete
  3. Great post! I hope you will visit my blog!

    http://www.lostindaydreams.com/

    ReplyDelete
  4. Aitäh, väga kasulik postitus :)

    ReplyDelete

Thank you for all of your sweet comments! :)