Planning My Blogging 2k16

January 18, 2016

I feel like I'm at a real crossroads with my blog. It might be the exam stress, homesickness or my deep dark indie Spotify playlist on the background, but somehow I just feel that all the good ideas are not coming out of me and every post I plan ends up in the rubbish bin. I know that I want to do something differently, evolve to some new direction, but the sad thing is that I have no clue about what I want. There's days where I feel super inspired in a conquer-the-world way and feel like this is the year to make my blog look and feel more professional - focus more on photography, whether I'm in front or behind the lens (hello, flat lays!), think more about my writing and maybe tackle that SEO. Then there's days when I want to write my heart out, not care about any aesthetic or if my title is clickable enough. 

Mul on tunne, nagu ma oleksin blogiga pisut ummikusse jooksnud. Võib-olla on asi sessistressis, koduigatsuses või mu deep dark indie playlistis, mis Spotifyst taustaks käib, aga viimasel ajal on liiga tihti tunne, et head ideed ei jõua mu peast kaugemale ja plaanitud postitused lõpetavad prügikastis. Ma tean, et ma tahan teha midagi teisiti, mingis uues suunas areneda, aga kurb lugu on see, et mul ei ole aimugi, mida ma tegelikult tahan. Mõnel päeval on superindu täis ja mõtlen, et sel aastal saabki minu blogi välimuselt ja sisemuselt palju professionaalsemaks - keskendun rohkem headele piltidele, olgu ma siis kaamera ees või taga, võtan oma kirjatükke tõsisemalt ja võib-olla tegelen ka SEOga. Siis on päevad, kui ma tahaks lihtsalt end tühjaks kirjutada ja mitte hoolida ilusti töödeldud piltidest või klikkima kutsuvatest pealkirjadest. 


I am fully aware that there is a million an one articles online about creating, curating (I couldn't hate this word more), or monetizing your blog, but I would suggest to avoid them like wildfire. However, I always suggest to turn to friends, which is what I did. And after a bit of complaining I realised that I can be chill about my blog (because it's my blog) and do and write whatever the F I want, but anything I do, I'll do well. Without any worry about silence on the blog or "will this get enough comments", I figured that I just want to work harder on my blog and maybe it'll show. 
A big help in this process of finding my blogging self is a little blogging planner that I got for Christmas. It's monthly layout has a handy calendar for scheduling posts, a separate notes page for jotting down all the good ideas, a motivational picture (because we all need those!) and a page for making summaries at the end of every month. I'm not making a lot of use of the calendar (I'm still in that after-Christmas slump of hardly being able to tell what day it is), but I have realised that keeping my ideas in one place is a lot more productive than having a notebook, some post-its, some virtual post-its and a Google Docs. 


Õnneks või õnnetuseks on internetis miljon ja üks artiklit, mis räägivad oma blogi loomisest, kureerimisest või raha teenima panemisest, aga ma soovitaksin neid pigem vältida ja pöörduda vana hea teraapameetodi ehk sõprade poole. Pärast väikest virisemist ja edasi-tagasi innustussõnade pildumist sain tänu Marilile aru, et ma võin end tegelikult vabaks lasta, asju mitte üle mõelda ja teha-kirjutada ükskõik mida, peaasi, et ma teen seda hästi. Ma plaanin mitte muretseda pikemate pauside pärast või selle üle, kas mõni postitus saab rohkem või vähem kommentaare. Tahan lihtsalt blogile rohkem kvaliteetaega pühendada ja võib-olla see paistab siis välja ka. 
Kogu sellel eneseavastamise protsessil on mulle suureks abiks Karoliinelt jõulukingiks saadud blogiplaneerija ehk spetsiaalselt blogi planeerimiseks mõeldud märkmik. See on üles ehitatud kuude kaupa, nii et iga kuu kohta on kalender, mis aitab graafikut pidada, eraldi lehekülg, kuhu saab kõik ideed üles kirjutada, üks motivatsioonipilt (neid on ju kõigil vaja!) ja lõpuks ka kokkuvõtete tegemise lehekülg. Kalendrit ei ole ma väga veel kasutanud (peamiselt seetõttu, et elan veel jõulujärgses hägus ja ei saa korralikult arugi, mis nädalapäev parasjagu on), aga niipalju olen juba aru saanud, et väga hea on kõiki ideid ühes kohas hoida. Enne olid mul postitusteideed tavamärkmikus, arvuti märkmekleepsudel, niisama märkmekleepsudel ja ühes Google Drive'i failis ka. See organiseeritus aga inspireerib mind parasjagu. Kui teil nüüd tekkis isu ka enda blogiga ree peale hüpata, siis Karoliine reklaamis välja, et kuni jaanuari lõpuni (sest kauem poleks väga mõtet) saab neid märkmikke tema blogist tellida

10 comments :

  1. Beautiful flowers and great post :)

    www.alovelystyle.com

    ReplyDelete
  2. Mina olen Mariliga nõus... lase vabaks, ära mõtle üle ja kirjuta kõigest, mis su lihtsalt rõõmsaks teeb. Mulle vähemalt tundub, et blogijad, kes mõtlevad liiga palju sellele, kuidas ilmtingimata oma blogi professionaalsemaks või kvaliteetsemaks muuta, kaotavad lõpuks oma isikupära. PS! Sessistressi vastu aitab üks suur koogitükk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahtsin öelda, et olen sinuga ikka nōus :D

      Delete
    2. No põhimõtteliselt oled mõlemaga nõus. Ja see isikupära kaotamine on jah, suur hirm, aga õnneks ma veel ei näe seda juhtumas.

      Delete
  3. Iseenesest on ju hea, kui on palju mõtteid ja ideid. Lase lihtsalt pingest lahti ja võta nädalake puhkust. Kuid see blogipuhkus peab olema teadvustatud. Umbes nii: "Nüüd ma puhkan, ei muretse mitte millegi pärast ja elan oma elu." Miski ei muutu, kui oled nädala või kaks blogist eemal. Tean seda oma kogemusest. Teine variant: pigem postita kaks-kolm korda nädalas asju, mille kallal oled kaua nokitsenud ja mida oled põhjalikult läbi mõelnud. Siiani oled ju huvitavaid asju teinud ja lugejad on selle eest tänulikud. Muide, kindlasti jälgi, millist muusikat kuulad, masendavam muusika võib meeleolu alla viia. Seega kõik on Sinu kätes :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mu põhiline probleem blogimise ja kõige muu juures on see, et ma kipum asju tohutult üle mõtlema ja põhimõtteliselt võiks ju lihtsalt.. Blogida? :D

      Delete
  4. Great post, your photography is amazing! I've been feeling a little uninspired with my blog recently too, hopefully a blogging planner will help me with ideas. Would love if you could check out my recent fashion post? :)

    The Fashion Road

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much! My friend only makes planners in Estonian, but I'm sure that a little googling will find you what you need :)

      Delete
  5. Adore the outfit and so jel of the waffle- looks yum!
    Perhaps check out my latest post?
    Jess | wildvagabondss.blogspot.com

    ReplyDelete

Thank you for all of your sweet comments! :)