DIY sequined elbow patches

February 28, 2013

If you are a long-time reader, you might have noticed that I am absolutely obsessed with sewing all kinds of embellishments on my clothes (proof and proof). So, I finally pulled myself together to add a bit of sparkle to my red sweater and sewed little sequins on the elbow patches. One-by-one, all on my own and it took me about 4 evening while watching the telly. If you're looking for an easier DIY "recipe", then this one might be useful.
We have had the most amazing spring weather these past days and it made the pictures so dreamy! All I wanted to do was sit in the sun and take it all in (which you can see me awkwardly doing on my blog's FB page here).

Kui te olete mu blogi juba pikemat aega lugenud, siis võib-olla olete tähele pannud, et mul on nagu mingi kinnisidee oma riietele igasuguste väikeste kaunistuste õmblemisega (tõestus ja tõestus). Lõpuks võtsin end siis kokku ja lisasin oma punasele kampsunile ka väheke sädelust. Õmblesin ükshaaval oma väikeste sõrmedega kõik litrid küünarnukkide peale. Kokku võttis see õhtuse telekavaatamise kõrvalt tehes aega umbes 4 õhtupoolikut, aga kui keegi otsib lihtsamat ja vähem kilplaslikku "retsepti", siis see siin on päris kasulik.
Viimaste päevade kevadised ilmad on nii mõnusad olnud ja tegid need pildid ka nii ilusaks. Oleksin tahtnud kogu aeg ainult päikese käes peesitada (natuke kohmakat fototõestust sellest saab tegelikult näha ka mu blogi FB'i lehel siit).


sweater- lindex + diy
hat- lindex
necklace- vintage
pictures by Getter M.
this post is part of the IFB project. 

Weekend spark

February 26, 2013

This picture of me was snapped a few weeks ago on a lazy Sunday by Liisa of Striitstail. We met up for a cup of tea and girly chats about fashion after I'd invited her to be a judge at my school's fashion show.
This outfit is a very typical weekend look for me- the boring coat, large scarf and jeans. For even a little bit of spark, I opted for my embellished jeans. 
p.s. Today's is my blog's 3-year birthday, so a triple-hip-hip-hurraa is in order!

Selle pildi minust tegi Liisa blogist Striitstail. Kohtusime ühel pühapäevasel pärastlõunal, jõime teed ja rääkisime moejuttu. Mõni aeg varem oli ta ka üks žüriiliikmetest mu kooli moeshowl.
See on minu täiesti tavaline nädalavahetuseriietus- igavam mantel, suur sall ja teksad. Et natukenegi särtsu oleks, valisin oma pärlite ja litritega kaunistatud püksid. 
p.s. Täna on mu blogi kolmeaastane sünnipäev, seega üks suur kolmekordne hurraa on päris asjakohane!


coat- h&m
jeans- gina tricot + diy
scarf- flea market
boots- angelo carutti
bag- jouni exclusive
picture by Liisa Põder.

Bowtie Diary beauty product of the month: Manhattan soft mat lip cream

February 22, 2013

Already a month has passed and it's time to introduce my next must-have beauty product and I'm sure you all agree on this one- red lipstick. It is one of those things that you don't realise how much you need it, until you actually have it. It was only in autumn that I bought my very first one and ever since it's the only colour I've been wearing.
I am actually not using a lipstick as such, but a soft mat lip cream by Manhattan. It is absolutely heavenly! Not only is it so easy to apply, which in my case is a really important quality, but it is so soft and smells ever-so-wonderfully. It's also extremely long-lasting, which is always a plus.
So, if you don't own a red lipstick yet, then I really suggest you go out and buy this one. You won't regret it, I promise.

Juba on kuu möödas mu eelmisest, ja esimesest, ilupostitusest ja aeg tutvustada järgmist. Ma olen kindel, et nõustute minuga, kui ütlen, et üks korralik punane huulepulk on täiesti asendamatu. See on üks neid asju, mille vajalikkusest ei saa aru enne, kui see juba olemas on. Ma ostsin enda oma alles sügisel ja siiani pole ühtegi teist tooni veel kasutanud. 
Tegelikult minu oma ei olegi huulepulk kui selline, vaid hoopis manhattani imeline huulekreem. Esiteks on seda tohutult lihtne kasutada, mis on minu jaoks päris oluline. Teiseks on see nii pehme ja mõnus ja lõhnab täiesti võrratult. Pealegi püsib see peal üllatavalt kaua. 
Seega, kui teil veel mingil põhjusel ei ole punast huulepulka, siis ma tõesti soovitan teil minna ja endale üks soetada. Te ei kahetse seda, ma luban!

The story of a coat

February 15, 2013

Macklemore & Ryan Lewis- Thrift Shop

Usually, when a new item appears on my wishlist - mental, written down or the on on the blog - I don't go to the shops trying to find that exact item. I prefer to wait for the item to find me. Maybe I'm lazy, maybe it's meant to be. This coat is a great example of my mentality. Some time ago I kind of got bored of my grey parka and the cape is a bit too fancy to be worn literally every day, so I decided that I need a new winter coat, one that's a bit more interesting and still casual. So, when my friends and I took a little road-trip to a small town and I saw that coat hanging at a local thrift shop, I didn't hesitate a lot. It was a bit out of my comfort zone (the A-cut, all-over print), but I realised that it was exactly what I was looking for- out of my comfort zone.
The outfit I created with it lets it shine in all its glory with no excess details. The only thing accompanying it is the song, which by the way, fits perfectly with my story and this whole post.

Ühe mantli lugu.
Tavaliselt, kui mul tekib mõni uus soov või mõni riideese, mida kohe väga-väga tahaks, siis ma ei lähe kohe poodidesse seda otsima. Pigem jään ootama, et see asi hoopis mind leiaks. Võib-olla olen ma laisk, võib-olla on see hoopis saatus. See mantel on sellise mõtteviisi väga hea näide. Natuke aega tagasi mõtlesin, et olen oma hallist mantlist tüdinenud ja keep on igapäevaseks kandmiseks ka kuidagi liiga suurejooneline. Seega otsustasingi, et mul oleks ühte uut mantlit vaja, sellist, mis oleks natuke põnevam, aga siiski igapäevane. Ja jaanuaris, kui sõpradega Rakveres väikesel kaltsukatripil käisime, siis nägingi seda ühes kohalikus poekeses. Väga kaua isegi ei kahelnud, kas osta või mitte. See oli siiski natuke mu mugavustsoonist väljas (A-lõikeline, suure mustriga), aga ma avastasin, et just sellist mul ongi vaja- sellist, mis oleks mugavustsoonist väljas.
Outfiti panin ka nii kokku, et mantel täies ilus särada saaks, ilma igasuguste üleliigsete detailideta. Ainus, mis kogu komplektiga kaasa käib, on see laul, mis muide, sobib kogu selle loo ja postitusega imehästi.


 coat- vintage
sweater- thrifted
skirt- dress from sugarlips.com
boots- marco tozzi
tights- absolutely random
locket- a family treasure (my great-grandparents on the pictures!)

pictures by Getter M.

Resolutions

February 08, 2013

A month has passed since the beginning of this year and it's usually the time when people start to give up on their New Year's resolutions and fall back to their routines. Remember, in this post I made an early New Year's promise to wear my lovely cape more this winter and I've been trying to mix it with my casual everyday outfits as much as possible. This post is proof that indeed I have. I've done a fairly good job at keeping up my other small resolutions too. I've drank more water, worked out more and overall stayed healthier.
Another resolution I should have made is learning how to tie a proper bowtie, I can't have my friend helping me forever. As embarrasing as it is, considering the name of my blog, I can't tie a pretty bow myself.
p.s. Wearing this cape also has a side-effect - an irresistible urge to twirl. Just a head's up, carry on.

Kuu aega on selle aasta algusest juba möödas ja see on tavaliselt selline aeg, kui inimesed kipuvad loobuma oma uusaastalubadustest ja elu läheb vana rada pidi edasi. Võib-olla mäletate, et siin postituses andsin ma veidi enneaegse uusaastalubaduse kanda oma toredat keepi rohkem ja ma tõesti olen üritanud seda oma igapäevariietega sobitada. See postitus on tõestuseks. Ma olen tegelikult oma teistest väiksematest lubadustest ka päris edukalt kinni pidanud. Olen rohkem vett joonud, rohkem trenni teinud ja üleüldse tervislikum olnud. 
Ehk oleksin pidanud andma endale tõotuse lõpuks korraliku lipsukese sidumine ära õppida. Lõppude lõpuks ei saa ma lasta oma toredal sõbral end kogu aeg aidata. Nii piinlik kui see ka pole, arvestades mu blogi nime, ei oska ma ise ilusat lipsu siduda.
p.s. Selle keebi kandmisega kaasneb ka üks tohutu kõrvalmõju- vastupandamatu soov keerutada.


cape- monton
jeans- gina tricot + diy
ring- vintage
boots- marco tozzi
pictures by Getter M.

Baltika spring/summer 2013 collections

February 03, 2013

I spent last Wednesday at the Baltika headquarters, where I was kindly invited by Ivo Nikkolo to have a first look on all of Baltika's five brands' new collection. It was my first real experience as a fashion blogger, to sit in the crowd and patiently wait for the next outfits to come out on the catwalk. The night was amazing, well-organized and so full of gorgeous eye-candy. Seeing these wonderful collections in the middle of winter gave us all hope, that somewhere, in the bright future, there's spring waiting for us. 
Veetsin eelmise kolmapäeva õhtu Baltika kvartalis, kuhu mind oli Ivo Nikkolo poolt kutsutud, et võtta uhkelt vastu Baltika viie brändi kevad-suvised kollektsioonid. See oli mu esimene kogemus blogijana päris moeshowl olla, istuda publikus ja kannatlikult järgmisi kostüüme oodata. Kogu õhtu oli imeline, võrratult hästi korraldatud ja pungil kauneid riideid. Nende kollektsioonide nägemine keset pimedat talve andis vist meile kõigile lootust, et kuskil kaugel on kevad ootamas.

The first one to show was Monton, which is probably Baltika's most famous brand, having shops also in Russia, Latvia, Lithuania and Ukraine. I must say that the first pieces to appear on the catwalk already left me speechless. The whole collection was oh-so-feminine, with a big inspiration from the sixties. Every time that I walk into a Monton store I secretly wish that I could buy everything they have on sale and this time, seeing the new season's pieces, I wished for the same thing. And yes, it just happened that three of my favourite outfits were on the same model..
Esimesena tuli lavale Baltika ilmselt kõige kuulsama võsukese, Montoni kollektsioon. Juba esimesed kostüümid jätsid mind täiesti sõnatuks. Kogu kollektsioon oli üdini naiselik ja armas ja väga tugevalt mõjutatud kuuekümnendatest. Iga kord kui ma Montoni poodi sisse astun, tekib mul tunne, et ma tahaksin kogu poe ära osta ning nüüd, nähes uue kollektsiooni riideid, tekkis mulle jälle seesama tuttav tunne. Ning jah, lihtsalt kogemata juhtus, et kolm mu lemmikriietust olid ühe ja sama modelli seljas.


Bastion is a brand whose target group are the career-oriented and powerful women and this time, they took real-life inspiration from some of Estonia's most influential women and asked them to be models for their show. I loved the idea and of course I really liked the clothes too. I was positively surprised at how fun the clothes were, the safari-vibed fabrics really stole my heart.
Bastion on vist kõigile teada-tuntud kui konservatiivsete karjääärinaiste bränd. Seekord otsustasid nad Eesti nimekamaid naisi hoopis oma show's modellina kasutada, mis oli tõeliselt tore idee. Mind tegelikult üllatas, kui põnevad nende riided on ja et Bastion vist tegelikult ei olegi nii stereotüüpne. Näiteks see esimene pitsiline komplekt on täiesti võrratu ja ka ülejäänud safarimõjutustega kollektsioon köitis mind väga.


Mosaic also kept things very fun and colourful, which is the only way to go in summer. The florals were very beautifully mixed with classic pieces. What I liked most about their collection, were the bags- neutral-coloured with a neon trim- so chic! The masculine part of the collection was also very relaxed and casual, but very put-together at the same time. I love a bit of colour in menswear and that's exactly what Mosaic did.
Ka Mosaic ei saanud üle ega ümber värvilistest ja vahvatest riietest, kuid samas, see on ka ainus viis, kuidas suvel hakkama saada. Lillelised asjad olid väga mõnusalt kokku pandud lihtsamate ja klassikalisemate riietega. Kõige enam meeldisid mulle Mosaici kotid, need neutraalsed kotid neoonvärviliste äärtega olid tõesti lahedad. Ka nende meestepool jälgis sama joont- lihtne, läbimõeldud ja vahvalt värviline.

I had already seen Ivo Nikkolo's collection, but it looked completely different on the catwalk! It really showed versatility at its best. Again- what a difference the right accessory can make, just look at the bag, necklace or the cool belts! And that structured pair of pink trousers really needs to find its way to my wardrobe, best, if accompanied by that blue blazer!
Olin Ivo Nikkolo kollektsiooni varem juba näinud, aga laval tundus kõik siiski väga uudne ja hoopis teistsugune. Mitmekülgsus ei ole neile võõras! Ja jälle- kui suurt rolli mängib just see õige aksessuaar, heaks näiteks on see kott, kaelakee või need vinged vööd. Ning need roosakad püksid peaksid otsemaid leidma tee minu riidekappi, parem veel, kui koos selle sinise pintsakuga!


I was so impressed with Baltman's collection, there's definitely a very respectable menswear designer on the Estonian fashion scene. The suits were all so daring, but kind of relaxed at the same time. The plaid was all very Sheldon-Cooper-inspired and I absolutely loved it. If only there were more men who would want to wear such colourful and attention-grabbing clothes in my little part of the world..
Baltmani kollektsioon jättis mulle vist suurima mulje, Eesti moemaastikul on kindlalt kanda kinnitanud üks väga hea meestemoe disainer. Ülikonnad olid väga väljakutsuvad, aga samas ka omamoodi lihtsad ja loomulikud. Kõik need ruudulised asjad olid väga sheldoncooperlikud, mis on ka loomulikult vahva. Kui vaid Eestis oleks rohkem mehi, kes sellised värvilisi ja pilkupüüdvaid riideid kanda tahaks..


I hope you enjoyed this recap of my first ever real fashion show experience. I really want to thank the Ivo Nikkolo team for inviting me.
Loodetavasti teile meeldis see kokkuvõte minu esimesest päris-moeshow kogemusest. Siinkohal tahaksin tänada Ivo Nikkolo tiimi, et nad mind sellisele toredale õhtule kutsusid.

 all pictures by me!