Cut through the gloom

November 26, 2013

Arctic Monkeys- Knee Socks

I'm immersed in the whole November thing. Somehow it's always one of the busiest months in the year and time just seems to slip away. It's also getting dark super early, which is always so difficult to get used to. I've lived here for 19 years, you'd think that it's becoming a routine, but no, it comes very suddenly every year. 
Naturally all this gloom reflects in my outfits. I've worn an all black outfit for two days in a row, so this one from Sunday is an exiting one. And to be honest, who doesn't find a printed-trousers-sparkly-shirt combo exciting? Especially around the festive season. For those of you eagerly asking, the wonderful trousers are from Oasap. I'd never ordered trousers online, so I was more than a bit hesitant, but they fit like they were made for me and I can see a happy future for us. 
I have Arctic Monkeys, cool new trousers and a few other lovely small things in life in mind to handle November. I suggest the same to you. 

Olen täielikult uppunud novembrisse. Millegipärast on see alati üks kõige kiiremaid kuid aastas ja aeg lihtsalt kaob kuskile. Pealegi läheb nii ootamatult vara pimedaks ja ma ei suuda sellega harjuda. Olen elanud juba üle 19 aasta, aga see pimeduse värk tuleb igal aastal nii ootamatult. 
Kõik see peegeldub ka mu riietuses. Viimased kaks päeva olen ainult musta kandud, seega see outfit pühapäevast tundub ekstra põnev. Ausalt öeldes, kelle jaoks ei oleks mustriliste pükste ja kergelt sädeleva pluusi kombinatsioon põnev? Eriti jõulude paiku! Kõigi jaoks, kes juba innukalt teada tahavad, kust need võrratud püksid pärit on, siis vastus on Oasapist. Ma pole kunagi varem netist pükse tellinud ja nende kohale jõudes olin pisut murelik, aga põhjuseta! Püksid istuvad nagu need oleks mulle õmmeldud ja ma näen meile koos pikka ning õnnelikku tulevikku.
Mul aitavad novembrit üle elada Arctic Monkeys, lahedad uued püksid ja veel mõned toredad igapäevaelu pisiasjad. Soovitan teile sama. 


shirt- thrifted (but from zara)
boots- tamaris
necklace- thrifted
pictures by Getter M. 

Mid-November inspiration post

November 21, 2013

I've had a certain skirt in mind for quite some time now and I have a plan to DIY it when I have the time. It involves black chiffon, sequins and lots of potential to twirl around. Very intriguing, right? I have been gathering some very inspiring pictures from all over the Internet and until I actually pull myself together to make the skirt, these are all I have. 
Have a great weekend! (Because it's weekend for me already!)

Mul on juba pikemat aga peas olnud üks seelikuidee ja plaanin selle lähiajal lõpuks ka teostada. See sisaldab endas musta õhulist kangast, litreid ja palju keerutamispotentsiaali. Väga intrigeeriv, kas pole? Olen internetist igasugu inspireerivaid pilte kogunud ja nii kaua, kuni ma end lõpuks kokku võtan, on need pildid kõik, mis mul on. 
Imetoredat nädalavahetust! (Sest minu oma juba algas!)

 pictures from the blonde salad, tuula, stockholm streetstyle and probably pinterest and tumblr

A blue jean serenade

November 15, 2013

The Killers- Dustland Fairytale

I am probably the pickiest person when it comes to jeans and it is incredibly difficult for a pair to meet my standards, so when I tried these on at the shop, I nearly didn't hesitate buying them.  15 euros? Perfect fit? Cropped at the ankle? I've been trying not to wear them ever single day, but it's difficult when a pair of jeans is so comfortable that I could sleep in them. (And I have actually slept in them.) I also don't mind the little battle wound on the knee, which they got, when I fell on my bike a few weeks ago. The slight tear only adds a bit of rebel to this fantastic pair, no?
A few days ago Evamaria from Lost in the Wardrobe showed me around the best thrift stores in Tartu and this was just the kind of cosy outfit you wear to go shopping. Or for anything really, as I've proven these days. I wear this sweater-jeans combo at least twice a week with a slight alteration in accessories. 
Why fix something that isn't broken, right? 

Mis puutub teksaste ostmisesse, siis ma olen ilmselt üks kõige valivamaid inimesi maailmas ja minu standarditele vastavat paari on väga keeruline leida. Sellepärast kahtlesingi ainult hästi natuke, kui poes neid pükse jalga proovisin. 15 eurot? Istuvad hästi? Pahkluu juurest pisut lühemad? Olen üritanud neid mitte iga päev kanda, aga see on keeruline, kui üks paar pükse on nii mugavad, et nendes võiks magada (mida ma ka päriselt teinud olen). Loomulikult suutsin rattaga sõites püksid põlve pealt juba katki kukkuda, aga see ainult lisab sellist kerget mässumeelset aurat, ei? 
Paar päeva tagasi käisin koos Evamariaga Tartu parimate kaltsukatega tutvumas ja see riietus on täpselt õige šoppamise outfit. Tegelikult sobib see ükskõik mille jaoks, nagu ma viimasel ajal tõestanud olen. Kannan seda teksade-kampsuni kombinatsiooni vähemalt kaks korda nädalas, heal juhul ehteid vahetades. 
Miks üritada parandada midagi, mis ei ole katki, eks? 


jeans- house
lace top just peeking out (look who's trendy!)- new yorker
boots- angelo carutti
jewellery- vintage
pictures by Evamaria K.

My ultimate autumn/winter wishlist

November 11, 2013

Lately I've started to use Fashiolista again. It's a platform for pinning down your favourite products online to share with others and later, remember all the cool stuff you've liked and buy it all. The thing is, that I've been using it to list things that I can not see myself affording in the near future. Like that Stella McCartney sweater for example. I don't know why, but it's my ultimate lust item this season. A girl can dream..
So, grab a cup of tea, forget that you own a wallet and go check out what else I've loved [here] (for imaginary future reference).

Viimasel ajal olen jälle hakanud Fashiolistat kasutama. See on internetileht, mille abil saab netipoodidest enda lemmikud üles märkida ja neid teistegagi jagada ning hiljem kõik lahedad asjad jälle meelde tuletada ja ära osta. Ideaalis. Minu puhul see ei tööta, sest ma kipun enda lemmikuteks lisama selliseid asju, mida ma endale lähitulevikus kohe kindlasti lubada ei saa. Nagu see Stella McCartney kampsun näiteks. Millegipärast on just see mulle silma hakanud ja kõikide kottide/kingade/mantlite meres soovin, et mul oleks 775€, et endale just see kampsun osta. Unistada ju võib...
Seega, haarake tass teed, unustage ära, et te üldse omate sellist asja nagu rahakott ja visake pilk peale minu lemmikutele Fashiolistas (mis on minu kujuteldava tuleviku jaoks seal ära märgitud).


Casual Monday

November 07, 2013

Hello, rainy and dreary Tallinn. On Monday, just before hopping on a bus back to Tartu, I met up with Sandra from the blog Sandrelle. We first met in September and we've been planning a new gettogether ever since and finally got round to it. In true blogger spirit we started off by taking pictures of each other's clothes (what else?) and then spent a cultural afternoon at the David LaChapelle x Happy Socks exhibition. 
When I go home from uni, I always wear the most comfortable and basic clothes. I don't think it's humanly possible to fit any more basics in one outfit. Collared shirt, black sweater, skinny jeans, trench coat- I have it all! What else to wear on a rainy Monday, than all your favourite clothes, some rad collar tips and a frizzy ponytail? 

Terekest, vihmane ja hall Tallinn. Esmaspäeval, just enne Tartusse tagasi sõitmist, sain kokku Sandraga blogist Sandrelle. Kohtusime esimest korda septembris ja sellest ajast alates oleme uut kokkusaamist planeerinud ja lõpuks saime sellega hakkama. Nagu tõelised blogijad, tegime kõigepealt üksteisest pilti ja siis veetsime kultuurse pärastlõuna disaini-ja arhitektuurigaleriis David LaChapelle'i ja Happy Socksi näitusel. Kes käinud ei ole, siis kindlasti soovitan! Selle mehe fotograafia on tõeliselt lahe ja annab paraja annuse positiivsust igatahes!
Iga kord, kui Tartust kodus käin, üritan selga panna kõige mugavamad ja basicumad riided. Ilmselt ei olekski võimalik ühte riietusse kokku panna rohkem tavalisi ja kõige põhilisemaid riideesemeid, kui mina esmaspäeval panin. Kraega pluus, must sviiter, sinised teksad ja vihmamantel- kõik on olemas! Samas, mida veel vihmasel esmaspäeval kanda kui mitte oma lemmikriideid, vingeid kraeaksessuaare ja üht eriti kahust hobusesaba.


 shirt- ralph lauren
jeans- house
boots- angelo carutti
watch- casio
bracelet- house
pictures by Sandra Pikk.

Happiness In Exile

November 04, 2013

Hurts- Better Than Love

When you go to your favourite band's concert, it really can't be anything but perfect. Hurts blew me away, once again and I feel that there aren't enough words to describe the millions of emotions. I had the perfect red lace dress from Choies to stand there in the crowd, hold hands with my best friend, watch in awe and share a few looks in silence. Of course, I had a smile on my face the whole night, it really was pure happiness.

Enda lemmikbändi kontserdile minnes ei kujutakski ma ette, et see on midagi vähemat kui ideaalne. Hurts oli taaskord vapustav ja minu miljonite emotsioonide kirjeldamiseks ei ole piisavalt sõnu. Seisin seal rahva sees oma punase pitskleidiga, hoidsin parima sõbra käest kinni, vaatasin lummatult lavale ja vahetasin vaikuses pilke. Loomulikult oli mul terve õhtu suu absoluutselt kõrvuni, sest see oligi kõige lihtsam õnn, mis minu üle võimust võttis. 


necklace- c/o specially for U
pictures by Getter M.