Fashion week snaps #3

October 30, 2014

The last day, most glamorous of them all. Two collections, Oksana Tandit and the ever-so-fabulous Embassy of Fashion. 
I've never really had a likening for Tandit, her collections are always kind of too "sexy conservative". This time it was the same, blazers buttoned down-to-there and shirts that you wear to the club, but want to wear to work. But there were a few very nice outfits too, especially a pleated glimmering dress that I'd put my eye on if I could afford it. 
Embassy of Fashion was 100% presidential reception material, evening dress after evening dress flowing like it's in a tunnel of summery breeze. It was all so pretty and suddenly mixed up with a whole lot of rad too. Not my favourite show of the week, but high in my top 3 definitely. 
That's the end of my black-and-white FW snaps series. Until next year! (When I'll have learned from my mistakes and actually take the camera's charger with me to Tallinn too. It died on day 2, so for these pictures I have Lucine to thank. Thanks!)

Viimane päev ja kahtlemata kõige glamuursem kõigist. Kaks kollekstiooni: Oksana Tandit ja alati imeline Embassy of Fashion .
Mulle pole Tandit kunagi väga meeldinud, ta kollektsioonid kipuvad olema sellised seksikalt konservatiivsed. Seekord oli sama - pintsakud, mis olid päris avaralt lahti nööbitud, pluusid, mida kanda nii klubis kui ka kontoris. Loomulikult oli lahedaid asju ka, näiteks üks plisseeritud sätendav kleit, millele ma kindlasti oma silma peale paneks, kui ma vaid seda endale lubada saaksin. 
Embassy of Fashion oli sada protsenti presidendi vastuvõtu materjal, õhtukleit õhtukleidi järel, mis lendlesid nagu need oleksid suvise briisi tuuletunnelis. Kõik oli nii nii ilus ja siis äkitselt väga radikaalselt karmi moega ka. See ei olnud mu lemmikshow kogu moenädalalt, aga kindlasti kõrgel top kolme hulgas. 
Siin saabki minu mustvalgete klõpsude seeria läbi. Järgmise aastani! (Kui ma olen oma vigadest õppinud ja võtan Tartust ka fotoka aku laadija kaasa. Aku sai teisel päeval tühjaks ja nende piltide eest pean Lucine'i tänama. Aitäh!)

Fashion week snaps #2

October 26, 2014

Saturday at fashion week, the most packed day for me with four shows and five designers. 
The highlight was Ivo Nikkolo with its celebratory 20-years-in-the-business show. The show was fierce, featuring one-of-a-kind pieces which were so different from Nikkolo's usual conservative style. 
The coolest show was probably Turk's. Everyone was given earplugs, because the music would be loud enough to make you nauseous. The models had their mouths covered with something plaster-like and their eyes gleaming with light blue contact lenses. Creepy? Yes. Interesting and mysterious? Definitely.
Marilin Sikkal showed an array of sparkling dresses, on the backdrop a picture of an Italian palazzo and the music very swing-like. This was so much my cup of tea! It was so feminine and pretty!
Piret Ilves's show was her signature pastels, little bowties and simple cuts. 
Tiina Talumees had jersey wrap dresses, pretty pleated skirts and nothing spectacular, sadly. 

Laupäev Tallinn Fashion Weekil, minu jaoks kõige tihedam päev, neli moeetendust ja viis disainerit. 
Päeva nael oli Ivo Nikkolo 20-aastasele juubelile pühendatud show. Kogu etendus oli väga võimas, laval olid lahedad ainueksemplarid, mis minu arvates erinesid väga Nikkolo tavalisest konservatiivsest joonest. 
Kõige lahedam show oli ilmselt Turki oma. Igaüks pidi kõrva panema kõrvatropid, sest muusika oli nii vali, et võis tekitada iiveldust. Modellide suud olid kaetud mingisuguse kipsilaadse asjaga ja silmades olid helesinised läätsed. Õudne? Jah. Huvitav ja müstiline? Oo jaa. 
Marilin Sikkal näitas pikka rodu ilusaid kleite, mis sädelesid ja sätendasid ja olid üleüldse üdini naiselikud. Taustaks oli Itaalia lossi pilt ja muusika oli svingilik, täpselt selline nagu mulle meeldib. Igatahes võiksin kogu kollektsiooni asju rõõmsalt ka enda kapis pidada. 
Piret Ilvese showl olid temale omased lihtsate lõigetega pastelsed komplektid, mida kaunistasid väikesed lipsukesed siin-seal. 
Tiina Talumehe showl olid trikotaažist hõlmikkleidid, mõned ilusad seelikud ja üleüldiselt mitte midagi huvitavat ega uudset, kahjuks. 

Tiina by Tiina Talumees


Marilin Sikkal


Piret Ilves


Turk 


Ivo Nikkolo


 Pictures taken with Nikon 1.

Fashion week snaps #1

October 25, 2014

Fashion week is here! So today, after getting off my bus from Tartu I headed straight there for two shows: Kaidi Kuur and MOOD100, a celebration of 100 years of fashion education in Estonia. 
I loved this one dress from Kaidi Kuur, so elegant, so lace-y, so what I would wear. Of course the massive headpiece was a charmer too. 
MOOD100 was put together wonderfully. 10 designers, 10 decades, each to their own. Inspired by a decade, the designers created beautiful looks and it really was a proper show. 
Two more days to go!

Olen ka Tallinn Fashion Weekile jõudnud lõpuks! Läksin Tartu bussilt otse Salme kultuurikeskusesse ja nägin kaht etendust: Kaidi Kuur ja MOOD100, mis tähistas saja aasta möödumist moealase hariduse andmisest Eestis. 
See Kaidi Kuuri kleit oli mu lemmik, kuigi ülejäänud kollekstioon oli minu jaoks kuidagi igav ja liiga konservatiivne. See kleit paistis silma just neiulikuma lõike ja olekuga, palju pitsi ja elegantsi, palju kõike seda, mida ma kannaksin. Loomulikult see hiiglaslik must lilleseade modelli peas ei jätnud mind külmaks. 
MOOD100 oli tõeline moeetendus! Kümme disainerit, kümme kümnendit, igaühele oma. Inspireerituna oma kümnendi moest, kultuurist, ajaloost ja eluolust lõid disainerid komplekte, mis tõesti kohati panid ahhetama ja tõstsid suunurgad ülespoole.
Kaks päeva veel!


Black and white sometimes just looks cooler, no? 

The inevitable fall look

October 23, 2014

Arctic Monkeys - Knee Socks

The inspiration folder in my computer probably has more than 20 street style looks with over-the-knee socks. I've loved that preppy accessory since the first season of Gossip Girl and that was when I wasn't even in high school. Now I found the perfect pair of knee-highs and couldn't resist buying them.
But am I too old for the preppy schoolgirl look? Should I get a black pair without the bowties too? Is it time for me to finally embrace my favourite street style look and put those 20 inspirational pictures to good use? 

Minu arvuti inspiratsioonikaustas on ilmselt üle kahekümne tänavastiili pildi, kus lahedad naised üle maailma kannavad üle põlve ulatuvaid põlvikuid. Mulle on need meeldinud juba sellest ajast, kui "Gossip Girl" algas ja siis ma ei käinud isegi gümnaasiumis. Nüüd lõpuks leidsin täpselt õiged põlvikud ja pidin need kohe Kaubamajast ära ostma. 
Aga kas ma olen sellise tutipäevaliku riietuse jaoks juba liiga vana? Kas ma peaksin ostma ka mustad ilma lipsudeta põlvikud? Kas on aeg, et ma lõpuks võtan omaks selle vana lemmikstiili ja kasutan neid 20 pilti otstarbekalt?


coat- seppälä (similar here and here)
skirt- actually the bottom of a dress (similar and cooler here and here)
sweater- h&m (similar, cozier and cooler here)
socks- from kaubamaja
watch- thrifted
brogues- blink


coat / skirt / sweater / skirt / coat
pictures taken with Nikon 1. 

Beauty evening with Ontic Minerals and KutshiMutshi

October 21, 2014

Last Friday, after a very long school day I made my way through autumn-y Tartu to rewind after a week from hell. And what's best for rewinding than champagne, sweets and lots of beauty and fashion stuff? 
At Ontic beauty salon, we learned about Estonian mineral cosmetics made right here in Tartu, developed with our scientists. Of course Ontic Minerals is natural and good for you. And of course, the colours all have cool names like "Sunrise in Tartu" or "Queen of Beauty Fair". Their products have won some of the biggest awards here in Estonia, yet somehow I've overlooked them completely (not that I'm such a beauty-guru...). There happened to be a little mineral powder in the gift bag, so I'll definitely use it and make myself friends with the brand. 
Fashion was shown by KutshiMutshi, a vintage and design store that I collaborated with in spring. Naturally all the outfits were oh-so-romantic, with vintage mixed with Estonian design. 
Check out the pics and judge for yourselves!

Eelmisel reedel, pärast eriti pikale veninud koolipäeva läksin lehtede sahinal üle Toomemäe Vaksali tänavale, et šampuse, maiustuse, ilu ja moe seltsis nädalavahetus vastu võtta. 
Ontic ilusalongis saime teada, et on üks eesti mineraalkosmeetika bränd, mida tehakse siinsamas Tartus ja mille väljatöötamisel on kaasa löönud ülikooli andekad teadlased. Loomulikult on see naturaalne ja teeb ainult head. Ja värvidel on muidugi lahedad nimed näiteks "Sunrise in Tartu" või "Queen of Beauty Fair", mis tehti spetsiaalselt Ilumessi jaoks. Ontic Mineralsi tooted on võitnud Buduaari, Cosmopolitani ja Anne&Stiili auhindu, aga minul täiesti kahe silma vahele jäänud. Õnneks oli kinkekotis üks väike päikesepuuder, et ma saaksin ikkagi brändiga sõbraks saada. 
Moepoole täitis KutshiMutshi disainipood, millega ma kevadel ka koostööd tegin. Kõik komplektid olid nii armsalt romantilised, väga mõnusalt oli seotud omavahel vintage ja kaasaegne eesti disain. 
Kes ei usu, vaadake pilte! 



 photos by Ingrid Lauringson.

Rainy day Instagram update

October 19, 2014

It's been pouring rain outside for almost the whole week. At least on the days when I've wanted to blog. So what better to fill the blog with than snaps from my Instagram. I'm @piiaounpuu on there, so look me up and let's be friends! (Or click on "Instagram" on the right sidebar and follow me.)
Let me take you through the last few months, while I sit here in jeans and a sweatshirt... Fingers crossed that next week will be less rainy!

Õues on minu arust terve nädala lakkamatult vihma sadanud. Vähemalt nendel päevadel, kui ma olen tahtnud pildistada ja blogida. Seega mõtlesingi, et täidan tühjana seisva internetiruumi hoopis ühe pisikese Instagrami-kokkuvõttega. Minu pildid leiate muidu @piiaounpuu juurest. (Või vajutage paremal pool "Instagram" peale, nii võime ka sõpradeks hakata.)
Las ma siis tutvustan teid viimase paari kuu jooksul juhtunule, ise teksade ja dressipluusiga tugitoolis istudes, sest õue ju minna ei saa. Lootkem, et järgmine nädal on ilusam!


1. went to the doctor's and almost couldn't stop staring at the cool interior / käisin arsti juures ja külastuse tegi palju toredamaks selle maja vägev seitsmekümnendate interjöör
2. I suck at selfies, but realy wanted to take this one with a cup of chai when fall wasn't in full swing yet / üldiselt ei tule mul selfied hästi välja, aga selle lausa pidin tegema
3. I have so much school things to do, so occasionally I find my way to the library / õppimisasjad kasvavad üle pea, aga vahel olen isegi raamatukogu palmide alla õppima jõudnud
4. celebrated my bff's birthday in Viljandi with a platter of cheese and lots of girl talk / käisin Viljandis parima sõbra sünnipäeva tähistamas. Juust maitses hästi ja jutud olid toredad.


 1. got myself an awesome new planner that looks like a vintage book / ostsin endale uue kalendermärkmiku, mis näeb välja nagu vana raamat
2. it was world's cinnamon bun day so I celebrated appropriately / ülemaailmsel kaneelirullide päeval keerasin kokku imemaitsvad pirukad
3. I think it was last weekend when the bf and I got pizza, got drinks and had a movie night with "V for Vendetta" / eelmisel nädalavahetusel tegime poiss-sõbraga mõnusa filmiõhtu, vaatasime filmi "V for Vendetta" ja tellisime pizza uuest kohast Pizza ja Vein. Soovitan! 
4. in between the stuff I have to do, I took a free morning to scroll through my favourite blogs / kõikide kohustuste vahepeal tegin endale ühe vaba hommiku ja lugesin voodis oma lemmikblogid läbi


1. went to a girlie evening of make-up at Ontic beauty salon, of course there was sparkling wine and sweets / reedel käisin Ontic ilusalongis mineraalkosmeetikaga tutvumas, muidugi ei puudunud ürituselt vahuvein ja maiustused
2. an impromptu club night, because my friend won tickets to see an Estonian superstar / eile käisin juhuslikult Club Tallinnas Koit Toomet kuulamas, sest mu sõber võitis sinna piletid

Red door

October 14, 2014

I remember, about a year and a half ago, I got my first leather jacket and posted about it [here]. It seemed so surreal to me that I would have something made of leather. I've always been the preppy girlie girl, I can't turn into a badass so suddenly, I remember thinking. 
Then some time ago my mother suggested that I should buy a new one, merely for practical reasons like warmth. The other is is quite flimsy, to be honest, so one day I went shopping with my dad (look at my family dynamics, taking fashion advice from mom and going shopping with dad) and we settled on this oversized "Danny from Grease"-esque jacket from New Yorker. 
Might as well become a full on leather babe now. If Sandy could, then so can I. 

Mäletan, et umbes poolteist aastat tagasi sain oma esimese nahktagi ja tegin selle kohta postituse [siin]. Mulle tundus see alguses nii kohatu, et mina kannan midagi, mis on nahast. Ma olen ju alati olnud see naiselik seelikute ja kleitidega tüdruk, kuidas ma saan äkki mingiks karmiks tšikiks muutuda, mõtlesin veel. 
Ja nüüd, natuke aega tagasi soovitas mu ema mul uue tagi muretseda. Peamiselt selle pärast, et eelmine on päris "tirpka" (teate ju, mida see tähendab!) ja pole soe ega midagi. Siis ühel päeval läksingi isaga šoppama ja üheskoos otsustasime, et see natuke suurema lõikega jakk New Yorkerist on kõige parem, hoolimata sellest, et mul esimese asjana Danny filmist "Grease" meelde tuli. 
Samas, kui Sandy võis nii ootamatult badass beibeks muutuda, siis võin mina ka.


 jacket- new yorker
dress- c/o fashion union
bracelet- lindex 

Let's talk about pink!

October 11, 2014


Pink is a symbol for many things: girls, cuteness and Hello Kitty to name a few. The colour pink also represents breast cancer, more specifically the fight against it. October is the official month to bring attention to the disease and raise awareness with the popular pink ribbon campaign and I'm doing my part.
Breast cancer is a subject which is unfortunately too close and too relatable to me. I've lost two grandmothers to the disease, a few years ago my mother was diagnosed with early stage breast cancer (luckily the doctors were able to treat it and she beat the disease). Looking at the genetics, me, my sister and even my mother are in a huge risk group and that's not a happy place to be at. At least I kind of know that it's coming. I'll try to enjoy my boobs for as long as I can, before I have to give them up.  
Knowing all that, you can probably guess why I bought myself the pink bracelet from the Jean Paul Gaultier for Lindex collection. All the profits from the sales of this bracelet go towards breast cancer research. Last year, Estonian Cancer Foundation was made 7573 euros richer by Lindex and the pink ribbon bracelets. Plus it's really pretty and I've been wearing it the whole week, so it's not only a sartorial investment, but also in my health! 


Roosa värv sümboliseerib väga paljut, näiteks tüdrukuid, armsaid asju või Hello Kittyt. Roosa esindab ka rinnavähki, täpsemalt võitlust selle vastu. Oktoobris üritatakse sellele haigusele eriti tähelepanu tõmmata, kasvõi populaarse roosa lindi kampaaniaga. Sel aastal annan mina ka oma osa. 
Rinnavähk on teema, mis on minu jaoks kahjuks liiga lähedane. Olen sellele haigusele kaotanud kaks vanaema ning mõned aastad tagasi diagnoositi mu emal varajases staadiumis rinnavähk (õnneks, kuna see avastati õigel ajal, sai mu ema haigusest võitu.) Kogu seda geneetikat vaadates olen mina, mu õde ja tegelikult ka mu ema väga suures riskigrupis ja see ei ole kõige rõõmsam koht, kus olla. Vähemalt ma nagu tean, et see tuleb ja mõtlen, et üritan oma tisse nautida nii kaua, kui saan, enne kui neist loobuma pean. 
Teades kõike seda, võite aimata, miks ma ostsin endale Jean Paul Gaultieri poolt Lindexile loodud kollektsiooni roosa käevõru. Kogu selle müügist saadav tulu (ja 10% kogu kollektsiooni tulust) annetatakse rinnavähiuuringute tarbeks. Eelmisel aastal sai Eesti Vähiliit tänu Lindexile 7573 euro võrra rikkamaks. Lisaks on see käevõru ka eriti armas ja ma olen seda terve nädala kandnud, nii et see pole ainult ilus ehe, vaid investeering oma tervisesse. 


pink bracelet- Lindex
pictures taken with Nikon 1. 

Cathedral ghost

October 03, 2014

There's a huge architecture nerd in me. I think it's also on my about page, but oh boy, how pretty houses and churches tickle my fancy. There are these amazingly beautiful medieval ruins right next to my school building and I just moved to a neighbourhood with one of Tartu's prettiest churches just a few hundred meters from my house. You can imagine the excitement. From this year, I'm taking art history as a minor (still in journalism too), so I get to look at pretty pictures on half of the days too.
I knew that I wanted to shoot this outfit at those ruins. With the long skirt I was kind of like an old ghost wandering there. With the backpack I was a tourist in awe. Maybe a bit overdressed for school, but why should I care? 

Ma olen nii suur arhitektuurinohik, kui üldse olla saab. Olen sellest vist oma "About" lehel ka kirjutanud, aga oh issand, kui väga ilusad majad ja kirikud mind naeratama panevad. Täpselt minu õppehoone kõrval on Tartu toomkiriku varemed ja kolisin just Ülejõele, nii et Peetri kirik on mu majast vaid mõnesaja meetri kaugusel. Sellest aastast võtan kõrvalerialana kunstiajalugu ja saan peaaegu iga päev pilte ilusatest majadest ja piltidest vaadata. (Õpin ikka ajakirjandust edasi ka, kui keegi muret tundis.)
Teadsin kohe, et tahan selle riietusega pildid teha toomkiriku varemetes. Pika seelikuga olen justnagu mingi vana kummitus, kes seal ringi luusib. Seljakott teeb minust hoopis turisti. Võib-olla olin kooli jaoks liiga pidulikult riides, aga keda see õigupoolest huvitama peaks? 


skirt- diy
sweater- cubus (thrifted)
jacket- random
watches- casio, house
earrings- mango (?, thrifted)
backpack- c/o MÄRSS
pictures taken with Nikon 1.